2 PE-punten
€ 95

Algemene informatie

In de dynamische wereld van vandaag is duurzaam ondernemen niet langer een optionele overweging, maar een cruciale strategische keuze. Als registercontroller heeft u een sleutelrol in het vormgeven van de toekomst van uw organisatie. De exclusieve VRC webinar over ‘Duurzaam Ondernemen’ biedt u een unieke gelegenheid om diepgaand inzicht te verwerven in hoe uw rol duurzaam ondernemerschap kan bevorderen.

Dit webinar omvat een breed scala aan discussiepunten, elk gericht op de kernaspecten van duurzaam ondernemen en de rol van registercontrollers bij het stimuleren van een duurzaam ondernemende cultuur:

 • De registercontroller als strategische partner van ondernemers: leer hoe uw financiële expertise en inzicht kan bijdragen aan het stimuleren van duurzaam ondernemerschap binnen de organisatie.
 • Balans tussen ondernemerschap en risicobeheer: hoe vindt u een balans tussen het ondersteunen van innovatieve initiatieven en het waarborgen van een solide risicobeheer, en ontdek hoe deze balans de veerkracht van uw organisatie kan vergroten.
 • Technologie en digitalisering als katalysator voor ondernemerschap: hoe kunt u als registercontroller technologische ontwikkelingen benutten om een cultuur van duurzaam ondernemerschap te bevorderen en innovatieve kansen te creëren.
 • Duurzaamheid als drijvende kracht: begrijp de waarde van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en integreer deze aspecten in uw besluitvormingsprocessen om een duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen.
 • Adaptatie aan veranderende regelgeving: leer navigeren door de dynamische wereld van veranderende wet- en regelgeving terwijl u tegelijkertijd een cultuur van duurzaam ondernemerschap blijft aanmoedigen en ondersteunen
 • Wendbaarheid in een evoluerende markt: ontdek strategieën om de wendbaarheid en flexibiliteit van uw organisatie te vergroten, om snel te reageren op marktveranderingen en kansen.

Over de docent/spreker

Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA
Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA is een autoriteit op het gebied van duurzaamheid en een gerespecteerd lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Wetenschappen. Ze brengt haar diepgaande kennis en expertise naar de Finance Academy Webinar over Duurzaam Ondernemen. Met haar bewezen academische- en professionele ervaring en betrokkenheid bij diverse prominente organisaties, zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de European Financial Reporting Advisory Group, biedt deze webinar een unieke kans om te leren van een ware visionair in duurzaam ondernemen. Lees meer van Nancy Kamp-Roelands in VRC Voices: VRC – Expert Nancy Kamp-Roelands

Hanneke Oude Elberink
Hanneke Oude Elberink is een gerespecteerde expert in Sustainable Finance met een brede achtergrond in accountancy, het bankwezen en het onderwijs. Ze deelt graag haar rijke ervaring en verzorgt programma’s en trainingen voor financiële professionals en interne- en externe auditors om hen te helpen een sterke rol in verduurzaming te vervullen. Haar motto, “samen ervoor gaan tot het klopt”, illustreert haar toewijding aan het begeleiden van financials in hun duurzame carrière en in het ondersteunen van organisaties bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Rémy Bos RC
Rémy Bos RC is een gedreven voorstander van duurzaamheid en een vooraanstaande professional op het gebied van duurzaam ondernemen. In zijn rol als Global Sustainability Director bevordert hij duurzame praktijken en de ontwikkeling van concrete duurzame strategieën.

Binnen Oracle is zijn toegewijde team verantwoordelijk voor de decarbonisatie van de bedrijfsactiviteiten en het tot stand brengen van circulaire, hulpbronefficiënte en maatschappelijk verantwoorde supply chains. Met een scherp oog voor de synergie tussen duurzaamheid en bedrijfsprestaties, heeft Rémy Bos een indrukwekkend ervaring opgebouwd in het creëren van impactvolle duurzaamheidsstrategieën en het implementeren van duurzame bedrijfsmodellen. Zijn expertise omvat het begeleiden van bedrijven bij het integreren van duurzaamheid in hun kernactiviteiten, waarbij ze waarde creëren voor zowel hun organisatie als de samenleving.

Programma

Rondetafelgesprek
Tijdens het rondetafelgesprek gaan prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA, Hanneke Oude Elberink en Rémy Bos RC in discussie over boeiende stellingen als:

 • Hoe kan de registercontroller ondernemerschap binnen de organisatie stimuleren?
 • Wat is de rol van technologie in het bevorderen van ondernemerschap?
 • Hoe integreren registercontrollers duurzaamheid in hun besluitvorming?
 • Wat is de impact van veranderende regelgeving op ondernemerschap?
 • Hoe vergroten registercontrollers de wendbaarheid van organisaties in een veranderende markt?

Statements en polls over duurzaam ondernemen
Deel uw standpunt over onderwerpen als:

 • Integratie van duurzaamheidsdoelstellingen in bedrijfsstrategie
 • Betrekken van duurzaamheidsaspecten in besluitvorming
 • Verantwoordelijkheid van registercontrollers bij duurzaamheidsrapportage
 • Rol van duurzame financieringsmodellen in groei van de organisatie

Uitdagende discussiepunten
Experts en deelnemers gaan dieper in op:

 • Meten en rapporteren van niet-financiële duurzaamheidsprestaties
 • Bepalen en implementeren van duurzaamheidsdoelstellingen en -strategieën
 • Financiële implicaties van duurzaam ondernemerschap
 • Transparantie in duurzaamheidsrapportage
 • Rol en verantwoordelijkheden van registercontrollers

Mis deze kans niet om uw kennis over verduurzaming en positieve impact op het duurzame landschap te vergroten. Voor een ledenprijs van €50,- euro (en €95,- voor niet-leden) bent u aanwezig bij de Finance Academy Webinar Duurzaam Ondernemen.

Leervorm: VRC Webinar
Tijd: 09:30 – 11:30
PE-punten: 2
Ledenprijs: € 50,-
Niet-ledenprijs: € 95,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers