2 PE-punten
€ 95
Nu inschrijven

Algemene informatie

Ontdek de toekomst van duurzaamheid en financiën tijdens de VRC Finance Academy webinar over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Deze exclusieve webinar biedt een diepgaande blik op de CSRD en de impact ervan op de financiële wereld.

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
De CSRD, een baanbrekende verandering in de EU-regelgeving, zal een ingrijpende verandering teweegbrengen in de manier waarop organisaties hun duurzaamheids- en niet-financiële informatie rapporteren. Dit is hét moment om voorop te lopen in deze verandering. Bereid u voor met de VRC webinar over CSRD waarin gerenommeerde sprekers en deskundigen u zullen begeleiden bij het begrijpen van de kern van CSRD en de meest recente ontwikkelingen in deze context helder uiteenzetten.

Dit webinar omvat een breed scala aan discussiepunten, elk gericht op de kernaspecten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD):

 • Uitbreiding van de huidige regelgeving: Ontdek hoe CSRD de bestaande niet-financiële rapportageverplichtingen uitbreidt, met name voor grote beursgenoteerde bedrijven.
 • Standaardisatie en transparantie: Leer hoe CSRD streeft naar verbeterde standaardisatie en transparantie in duurzaamheidsrapportage.
 • Materialiteit: Begrijp hoe CSRD vereist dat organisaties rapporteren over “materiële” informatie voor hun bedrijfsprestaties en duurzaamheidseffecten.
 • Assurance (zekerheid): Verken de mogelijkheid van externe assurance voor duurzaamheidsinformatie om geloofwaardigheid en betrouwbaarheid te vergroten.
 • Digitale rapportage: Ontdek hoe CSRD het gebruik van digitale rapportagestandaarden promoot voor verbeterde toegankelijkheid en vergelijkbaarheid.
 • Betrokkenheid van belanghebbenden: Krijg inzicht in het uitgebreide betrokkenheidsproces van belanghebbenden dat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van CSRD.

Over de docent/spreker

Drs. Stefan Betting RA – VRC Finance Academy expert en CSRD-specialist
Drs. Stefan Betting RA zal u moeiteloos vertrouwd te maken met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en u de laatste inzichten geven in dit cruciale financiële onderwerp. Dankzij zijn uitgebreide expertise en didactische vaardigheden wordt u vakkundig door dit ingewikkelde onderwerp geleid.

Sophie van de Putte-Grimbergen MSc RC – Business planning and performance lead bij Tony’s Chocolonely
Sophie van de Putte-Grimbergen MSc RC, een pionier op het gebied van duurzaamheid, zal delen hoe Tony’s Chocolonely duurzaamheid en financiën met succes in de praktijk brengt. Haar ervaringen bieden waardevolle inzichten over hoe organisaties een positieve impact kunnen creeëren en tegelijkertijd winstgevend kunnen zijn.<br/>Lees meer van Sophie van de Putte in VRC Voices: VRC – Expert Sophie van de Putte

Dieuwke de Haan BA MSc RC – Interim Advisor in ESG en CSRD
Dieuwke de Haan BA MSc RC brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van Environmental, Social, and Governance (ESG) en CSRD. Na haar rol als Business Process Manager bij Schiphol heeft zij haar eigen bedrijf, De Haan Interim FinTech, opgericht. Als financieel adviseur, met een focus op de inrichting van ERP- en EPM-systemen, zal zij uiteenzetten hoe financiële professionals ESG-factoren en CSRD kunnen integreren in hun financiële processen en controles.

Mr. drs. Martijn van Veen RC – CFO bij Enkev Group BV en VRC Bestuurslid
Mr. drs. Martijn van Veen RC, bestuurslid van de Vereniging van Registercontrollers, zal als deskundige dagvoorzitter optreden en de webinar soepel begeleiden. Zijn strategische visie op duurzaamheid en financiën, gecombineerd met zijn uitgebreide ervaring als registercontroller, waarborgt een boeiende en relevante dag voor alle deelnemers.

Programma

Rondetafelgesprek
Tijdens het rondetafelgesprek gaan Drs. Stefan Betting RA, Sophie van de Putte, Dieuwke de Haan en Martijn van Veen in discussie over boeiende stellingen als:

 1. Implementatie van CSRD: Hoe bereiden organisaties zich voor op de implementatie van de CSRD-richtlijnen en wat zijn de uitdagingen?
 2. Materialiteit in Duurzaamheidsrapportage: Wat wordt beschouwd als “materiële” informatie en hoe kunnen organisaties dit effectief identificeren en rapporteren?
 3. Standaardisatie en Transparantie: Hoe kan de CSRD bijdragen aan verbeterde standaardisatie en transparantie in duurzaamheidsrapportage?
 4. Externe Assurance voor Duurzaamheidsinformatie: Wat zijn de voordelen en uitdagingen van externe assurance voor duurzaamheidsinformatie, en welke rol speelt het in het vergroten van geloofwaardigheid?
 5. Digitale Rapportagestandaarden: Hoe kunnen organisaties profiteren van digitale rapportagestandaarden om de toegankelijkheid en vergelijkbaarheid van duurzaamheidsinformatie te verbeteren?
 6. Betrekken van Belanghebbenden: Wat zijn effectieve manieren om belanghebbenden te betrekken bij duurzaamheidsrapportage en hoe heeft dit bijgedragen aan de ontwikkeling van CSRD?
 7. Duurzaamheid en Financiën in de Praktijk: Casestudies en voorbeelden van organisaties die duurzaamheid en financiën succesvol hebben geïntegreerd, zoals Tony Chocolonely.
 8. Naleving en Rapportageverplichtingen: Welke stappen moeten organisaties ondernemen om te voldoen aan de nieuwe CSRD-voorschriften en welke rapportageverplichtingen brengt dit met zich mee?
 9. Kansen en Bedreigingen voor Financiële Professionals: Hoe kunnen financiële professionals profiteren van de CSRD en welke uitdagingen brengt dit met zich mee voor hun rol en verantwoordelijkheden?
 10. Toekomstige Ontwikkelingen en Trends: Wat kunnen we verwachten op het gebied van duurzaamheid en financiën in de komende jaren en hoe kunnen organisaties zich hierop voorbereiden?

Dit Finance Academy Webinar biedt een unieke kans om de CSRD te begrijpen en de impact ervan op uw financiële wereld te omarmen. Mis deze kans niet om te leren van toonaangevende experts en professionals, onder de bekwame leiding van Martijn van Veen als dagvoorzitter. Schrijf u snel in, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Voor een ledenprijs van €50,- euro (en €95,- voor niet-leden) bent u aanwezig bij de Finance Academy Webinar over CSRD.

Overzicht

Leervorm: VRC Webinar
Tijd: 09:30 – 11:30
PE-punten: 2
Ledenprijs: € 50,-
Niet-ledenprijs: € 95,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers