1 PE-punten
€ 0
Online
22 september
Plekken beschikbaar: 300
Nu inschrijven

Algemene informatie

Deze Vrij-Mi-Know sessie behandelt de implicaties van tuchtrechtspraak en gedragsregels voor Registercontrollers. Het belang van tuchtrechtspraak en gedragsregels zal worden besproken, evenals de relatie tussen tuchtrechtspraak en civielrechtelijke aansprakelijkheid. Daarnaast wordt de vraag behandeld of een tuchtrechtelijke laakbaarheid automatisch leidt tot civielrechtelijke aansprakelijkheid voor schadeclaims. Een grondige analyse van deze aspecten staat centraal tijdens de sessie.

De Vrij-Mi-Knows zijn online sessies op de vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:00 uur, exclusief voor VRC-leden. Elke vrijdag staat een ander onderwerp centraal. De sessies worden gegeven door academici, executives of samenwerkingspartners van de Finance Academy. In de sessies wordt ingezoomd op hoe theoretische kennis kan worden toegepast in de relevante praktijk. Dit biedt de mogelijkheid om met mede Registercontrollers te sparren en ideeën uit te wisselen. Na het plenaire gedeelte blijft de sessie open om eventueel met de spreker en de andere deelnemers te discussiëren.

Over de docent/spreker

Jaap Dammingh is een vooraanstaand jurist en hoofddocent Burgerlijk recht en Burgerlijk procesrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij heeft uitgebreide kennis op het gebied van koop en verkoop van onroerend goed, huurrecht en contractenrecht. Zijn expertise is vastgelegd in talloze publicaties en annotaties. Naast zijn academische werkzaamheden verzorgt hij regelmatig cursussen en treedt hij op als docent voor diverse juridische opleidingen. Met zijn ervaring als advocaat en huidige functies als raadsheerplaatsvervanger en arbiter, brengt hij een rijke praktijkervaring mee naar deze sessie.

Programma

Leervorm: VRC Vrij-Mi-Know
Tijd: 16:00 17:00
PE-punten: 1
Ledenprijs: Gratis
Exclusief voor leden

VRC cursussen zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

VRC CONVERSATIONS

Ga met experts drs. Rob Kalma RC,
MSc Jocelyn Bolluijt RC, Arnold Mars,
Judith van Helvert, Joost Gietelink en
Stefan Tax in gesprek over de nieuwste
ontwikkelingen binnen familiebedrijven
tijdens VRC Conversations ‘Familiebedrijven’.