1 PE-punten

Algemene informatie

Bedrijven, die data-driven werken, hebben vaak een voorsprong op hun concurrenten. Data-driven werken houdt in dat u een grote hoeveelheid bedrijfsdata efficiënt inzet om direct sturing aan (business) processen te geven. Het probleem van het implementeren van data-drive nwerken is dat het niet alleen gaat over data; het implementatieproces beïnvloedt de hele (sociale) structuur van het bedrijf. Het verzoek van stakeholders om nieuwe, up-to-date inzichten te ontvangen is vaak de belangrijkste drijfveer om data-driven te gaan werken. Daarnaast is de commitment van stakeholders de sleutel om het data-driven implementatieproces gaande te houden. Binnen dat proces komen traditionele bedrijfsprocessen verder onder druk te staan. Als gevolg daarvan worden de projecten steeds meer in een agile vorm gegoten, waardoor data bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Uiteindelijk is deze verandering de belangrijkste troef om het gewenste commitment in stand te houden.

Tijdens de Vrij-Mi-Know worden verschillende manier van data gebruik binnen verschillende organisaties geanalyseerd. Henk vlootman laat u zien hoe u die databronnen, vanuit het perspectief van de business, strategisch inzet. Daarbij belicht hij efficiëntie verhogende technieken, die uiteindelijk de basis zijn van de business veranderingen. Onderwerpen als het kweken van vertrouwen bij ICT afdelingen, een BDCC (Business Data Competence Center) opzetten, (data) gouvernance en security roles komen aan de orde. Gevolgd door een verdieping in verschillende bedrijfsstructuren en mogelijke bottle-necks binnen deze bedrijven.

Over de docent
Met 26 jaar ervaring als datal consultant, trainer en schrijver heeft Henk Vlootman uitgebreide ervaring in het ondersteunen van organisaties bij het behalen van maximaal resultaat met data. Al zeven keer nam Henk Vlootman de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) award in ontvangst. Een prijs voor zijn expertise in het gebruik van Excel en Power BI. Daarnaast ontwikkelde hij de ‘Vlootman methode’: een framework om een data-driven bedrijfscultuur te ontwikkelen.

Voor wie?

In deze Vrij-Mi-Know zal gefocust worden op de strategische kant van de implementatie van data-driven werken in een organisatie. Voor dit proces zijn er redelijk gelijkwaardige gereedschappen beschikbaar op de markt. Tijdens de online Vrij-Mi-Know praten we over de BI gereedschappen van het Power Platform van Microsoft. Gebruikt u andere BI gereedschappen, zoals QlikView/Sense of Tableau, dan is deze Vrij-Mi-Know ook voor u interessant.

Programma

Leervorm: VRC Vrij-Mi-Know
Tijd: 16:00 – 17:00
PE-punten: 1
Ledenprijs: Gratis
Exclusief voor leden

VRC cursussen zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

Financiële Integriteit:
Fraude & Greenwashing

Ontwikkel uw expertise in fraudepreventie
met de VRC masterclass voor financiële
professionals. Verhoog uw bewustzijn en beheers
proactief risico’s, terwijl u ethisch handelen benadrukt.
Leer concrete strategieën implementeren
voor financiële integriteit en effectieve
fraudepreventie op elk niveau van uw organisatie.