1 PE-punten
€ 0

Algemene informatie

In een wereld waar vaste ijkpunten vervagen en zekerheidsgaranties uitdagender worden, staan Registercontrollers voor de uitdaging om in te spelen op technologische ontwikkelingen en wijzigende rapportageverplichtingen. De Vrij-Mi-Know op 9 februari staat volledig in het teken van “Life Long Learning voor RA’s en RC’s”. We duiken diep in de wereld van kritisch denken en de rol van filosofie als waardevolle hulpwetenschap voor financiële professionals.

Wat kan filosofie betekenen voor jou als RA of RC?

Tijdens deze boeiende sessie zullen Prof. Dr. Edgar Karssing en Dr. Herman van Brenk, beide verbonden aan Nyenrode Business Universiteit, de relatie tussen denken en handelen verkennen. Ontdek hoe filosofie als leidraad kan dienen bij het nemen van weloverwogen praktische beslissingen in een snel veranderende wereld. Vanuit hun expertise zullen zij ingaan op de impact van technologische ontwikkelingen zoals AI en de steeds veranderende rapportageverplichtingen, met een specifieke focus op ESG.

Over de docent/spreker

Prof. Dr. Edgar Karssing: Een autoriteit op het gebied van beroepsethiek en integriteitsmanagement, Prof. Dr. Karssing deelt zijn diepgaande kennis als hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Zijn kracht ligt in het toegankelijk maken van complexe onderzoeksresultaten uit diverse domeinen voor bedrijfsleiders, met een speciale focus op filosofie, psychologie, biologie en sociologie.

Dr. Herman van Brenk RA: Als universitair hoofddocent aan Nyenrode Business Universiteit en lid van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Accounting, Auditing & Control, brengt Dr. Herman van Brenk zijn expertise in om de accountancy te verrijken met inzichten vanuit psychologie, filosofie en sociologie. Zijn benadering omvat experimenteel en kritisch onderzoek om nieuwe perspectieven te bieden voor financiële professionals.

Programma

De sessie begint om 16:00 uur en biedt niet alleen waardevolle inzichten voor uw professionele ontwikkeling, maar ook de mogelijkheid om 1 PE-uur te verdienen.

Mis deze kans niet om uw kennis bij te spijkeren en te netwerken met andere registercontrollers. We kijken ernaar uit u daar te zien!

Overzicht
Leervorm: VRC Vrij-Mi-Know
Tijd: 16:00 – 17:00
PE-punten: 1
Ledenprijs: Gratis
Exclusief voor leden

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers