1 PE-punten
€ 0

Algemene informatie

Wij nodigen u graag uit voor een inspirerende Vrijmiknow-sessie met als thema “Groen Licht voor Controllers: Inzicht in gedrag”. Duurzaamheid gaat verder dan het voldoen aan wet- en regelgeving; het is een ‘license to operate’ en daarmee van strategisch belang voor organisaties. Klanten, stakeholders, en medewerkers streven ernaar bij te dragen aan een betere wereld en verwachten transparantie.

De rol van de controller in deze context gaat verder dan het verschaffen van betrouwbare duurzaamheidsinformatie. In deze sessie benadrukken Marlies en Femke de unieke positie van de controller om inzicht te geven in hoeverre de strategische duurzaamheidsdoelen worden gerealiseerd. Hierbij speelt inzicht in gedrag en de grondoorzaken ervan binnen organisaties een cruciale rol. Welke grondoorzaken van gedrag zijn in positieve zin of in negatieve zin van invloed op het halen van de (duurzaamheids)doelen binnen organisaties?

Over de docent/spreker

Femke de Vries en Marlies de Vries adviseren beiden over gedrag en risicomanagement. Femke is bijzonder hoogleraar Toezicht aan de Rijksuniversiteit Groningen en toezichthouder in de financiële sector, onder meer bij ABN Amro en BNG Bank. Marlies de Vries parttime universitair hoofddocent Risicomanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Tevens is zij registeraccountant (RA) en was tot 1 december 2023 op persoonlijke titel benoemd door de Minister van Financiën als Kwartiermaker Toekomst Accountancysector.

Programma

Leervorm: VRC Vrij-Mi-Know
Tijd: 16:00 – 17:00
PE-punten: 1
Ledenprijs: Gratis
Exclusief voor leden

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers