2 PE-punten
€ 0

Algemene informatie

Dit event is in samenwerking met &FemaleCapital.

Kom naar de VRIJ-MI-KNOW-BO: dé bekende VRIJ-MI-KNOW, maar dan LIVE, twee sessies achter elkaar én speciaal georganiseerd voor de vrouwelijke registercontroller, met een netwerkborrel ter afsluiting van het VRIJ-MI-KNOW seizoen voor de zomervakantie. Een inspirerend evenement voor en over de empowerment van de vrouwelijke registercontroller! Dit evenement staat in het teken van het versterken van vrouwen in hun professionele carrière en het bevorderen van gelijkheid en diversiteit in de financiële wereld.
De inloop begint om 13:30 uur, waarna om 14:00 uur het programma zal starten met de eerste masterclass.
De eerste masterclass Female Empowerment van 45 minuten wordt verzorgd door Masha Trommel. Zij zal u voorzien van waardevolle inzichten, strategieën en tools om uw zelfvertrouwen te vergroten en uw professionele groei te stimuleren.
Na een korte pauze is het tijd voor een interactief interview tussen Masha Trommel en financiële topvrouw, Marleen van Herpt. Marleen zal ons meenemen in haar ervaringen en inzichten als lid van het diversiteitstaskforce binnen haar organisatie. Ontdek hoe zij op deze manier diversiteit binnen de financiële sector bevordert en welke uitdagingen zij hierbij heeft overwonnen.
Het evenement wordt afgesloten rond 16:00 uur met een afsluitend woord van Henriette Verbeem en waar u de gelegenheid heeft om verder te praten met de sprekers, experts en andere deelnemers.

Over & Female Capital
& Female Capital is een toonaangevend executive search bureau dat exclusief vrouwen plaatst om op deze manier haar bijdrage te leveren aan meer diversiteit aan de top van organisaties in Nederland. Er zijn diverse redenen waarom het percentage vrouwen aan de top in Nederland significant achterloopt. Eén van de redenen hiervoor is dat de werving- en selectiestrategie en aanpak van bureaus en organisaties (vaak onbedoeld en onbewust) onvoldoende rekening houdt met motieven, beweegredenen en wensen van vrouwen. Vrouwen kijken naar andere aspecten van organisaties, zoals bedrijfscultuur. Vrouwen maken weloverwogen keuzes in hun carrière en & Female Capital begeleidt hen daar in.

Over de docent/spreker

Masha Trommel
Het is haar missie om een bijdrage te leveren aan een wereld waarin feminiene en masculiene waarden gelijkwaardig worden gewaardeerd. Dit betekent dat zowel vrouwen als mannen gelijkwaardig worden beoordeeld en gelijke kansen hebben in de maatschappij en in het bedrijfsleven, ook in de top van organisaties. Ieder mens heeft unieke talenten en een unieke bijdrage te leveren aan deze wereld.
Als feminiene en masculiene kwaliteiten gelijkwaardig worden beoordeeld, en niet meer eenzijdig worden toegeschreven aan vrouwen of mannen, dan kunnen zowel mannen empathisch en zorgzaam zijn en vrouwen daadkrachtig, assertief of ambitieus. Indien we op persoonlijk niveau zowel masculiene en feminiene kwaliteiten kunnen ontwikkelen, kunnen we dit ook op organisatie niveau en maatschappelijk niveau herstellen.
Om de positie van vrouwen te verbeteren heeft Masha 9 jaar voor WOMEN Inc. gewerkt aan systemische verandering op macroniveau en lobbycampagnes richting overheidsbeleid. Hiermee hebben ze successen kunnen boeken op het gebied van een aantal wetten, zoals de uitbreiding van vaderschapsverlof, de quota regeling voor vrouwen binnen organisaties, wet gelijke beloning en gratis kinderopvang.
Daarnaast heeft Masha vanuit WOMEN Inc. samengewerkt met de Goldschmeding Foundation en het INCubators netwerk opgezet. In dit netwerk hebben zij een programma gelanceerd waarbij ze met 14 organisaties gezamenlijk de ambitie hebben gesteld om op de D&I doelstellingen te versnellen, zowel intern binnen de organisaties, als met elkaar richting de gehele arbeidsmarkt. Hiermee hebben we versnelling gerealiseerd op beleidsniveau, procesniveau en in de organisatiecultuur. Hierdoor ontstond bottum-up een betere doorstroom van divers talent naar de top.
Diversiteit aan de top leidt tot meer feminiene waarden in de top en tot kwalitatief betere beslissingen en meer duurzame uitkomsten. Van ego naar eco en van korte termijn winst naar een duurzame lange termijn visie. Vrouwen kunnen in deze gewenste transitie een belangrijke rol spelen. Vrouwen en mannen komen echter nog vanuit een andere positie, waardoor het goed is om vanuit vrouwennetwerken de positie van vrouwen in organisaties te versterken. Zeker als het een masculiene sector betreft.
In de trainingen vanuit & Female Capital wordt ingegaan op de good practices van organisaties, maar worden ook juist de elementen waardoor nog vertraging ontstaat besproken. De belangrijkste bewustwording die we vrouwen meegeven is: To get there you have to adapt, but if you are there dont forget to change the system. Zodat vrouwen binnen de organisatie change agents worden – to create the change we want to see in the world – en we een gezonde planeet en samenleving kunnen achterlaten voor de toekomstige generaties.

Henriette Verbeem
Henriette Verbeem is een gedreven en ervaren professional in de financiële wereld, met een passie voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en heeft diverse leidinggevende functies bekleed.
Met haar uitgebreide kennis en ervaring in financieel management en strategie, heeft Henriette een trackrecord van succesvolle resultaten opgebouwd. Ze heeft gewerkt in zowel nationale als internationale organisaties, waarbij ze heeft bijgedragen aan de groei van verschillende bedrijven.
Naast haar werk in de financiële sector heeft Henriette een sterke interesse in leiderschapsontwikkeling en het inspireren van anderen. Ze heeft een coachende en ondersteunende benadering om professionals te begeleiden bij het realiseren van hun volledige potentieel en het bereiken van hun carrièredoelen.
Henriette is ook actief betrokken bij diverse netwerken en organisaties die zich richten op het bevorderen van gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen in de financiële wereld. Ze heeft een passie voor het creëren van een inclusieve werkomgeving waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en te gedijen.

Marleen van Herpt
Marleen van Herpt is een ervaren en invloedrijke Financiële Topvrouw met een indrukwekkende carrière in de financiële sector. Ze is op dit moment Directievoorzitter RA bij Alfa Accountants.
Marleen heeft een solide achtergrond in financieel management en heeft uitgebreide ervaring opgebouwd in diverse leidinggevende functies. Ze heeft een bewezen staat van dienst in het beheren van complexe financiële vraagstukken en het implementeren van strategieën voor groei en efficiëntie.
Als lid van het Diversiteitstaskforce heeft Marleen van Herpt speelt ze een belangrijke rol bij het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen haar organisatie.
Ik heb dit nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan – Pippi Langkous
Vanuit dit motto daagt Marleen zichzelf steeds uit iets nieuws te leren. Ze doet dit op een enthousiaste, gedreven en optimistische manier. Haar passie ligt bij mensen in hun kracht te zetten. Mensen zijn de kracht en de kern van een organisatie. Ze vind het fantastisch om te zien dat haar mensen het beste uit zichzelf willen halen en prachtig om ze op hun talenten te coachen. Iedereen draagt op zijn of haar unieke manier bij aan het succes van het geheel. Haar stijl kenmerkt zich door passie voor zowel de inhoud als de menselijke aspecten.

Programma

Agenda VRIJ-MI-KNOW-BO:
13:30 Inloop
14:00 Opening door Jessica als host
14:05 Masterclass Female Empowerment door Masha Trommel
15:00 Korte pauze
15:30 Masha Trommel interviewt Financieel Topvrouw & Marleen van Herpt over Diversiteitstaskforce
16:00 Afsluitend woord door Henriette Verbeem
16:05 Start Netwerkborrel
17:00 Einde

Overzicht
Leervorm: VRC Vrij-Mi-Know-Bo
Locatie: Amstel Boat House
Tijd: 13:30 – 17:00
PE-punten: 2
Ledenprijs: Gratis
Exclusief voor leden

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

VRC Algemene Ledenvergadering

Stem mee!
Gratis activiteiten, 5 PE-punten
Inspirerende sprekers
Finance Academy loterij
VRC item goodiebag

Bevestig uw deelname via de officiële uitnodiging.
(verstuurd op 2 mei 2024)