4 PE-punten
€ 545
Online
10 juli
Plekken beschikbaar: 44
Nu inschrijven

Algemene informatie

De VRC Summer Sessions: drie informatieve webinars die ingaan op financiële stabiliteit in een dynamische omgeving. Gedurende een periode van negen weken worden de webinars herhaaldelijk uitgezonden, zodat u kunt deelnemen op de momenten die u het beste uitkomen. Schrijf u nu in voor de VRC Summer Sessions!

Webinars

Bankkwetsbaarheid en Internationaal Toezicht op het Bankwezen
Prof. dr. Harald Benink
In maart 2023 begon een nieuwe periode van bankkwetsbaarheid met de ondergang van Silicon Valley Bank en Signature Bank in de VS en de overname van Credit Suisse door UBS in Zwitserland, wat veel waarnemers verraste, gezien de strengere bankreguleringen na de Lehman Brothers-crisis in 2008. Sinds de jaren tachtig stelt het Basel Committee on Banking Supervision internationale kapitaaleisen vast om onverwachte verliezen op te vangen. Ondanks de opeenvolgende Basel-akkoorden, blijft de vraag of banken nu voldoende gekapitaliseerd zijn in een tijd van hoge schulden en stijgende rente. Deze webinar onderzoekt de impact van deze akkoorden en de mogelijke gevolgen voor Europese banken als de ECB directe deposito’s bij nationale centrale banken toestaat.

Stel via dit formulier vooraf een vraag aan Prof. dr. Harald Benink over de webinar.
Dit is een introductie op de verdiepende seminar op 4 september.

Behavioral Economics; Besluitvorming onder Onzekerheid
Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA
De webinar richt zich op het ontwikkelen van nieuwe benaderingen voor het nemen van beslissingen bij (extreme) onzekerheid, die traditionele methoden niet adequaat kunnen adresseren. Deze onzekerheid wordt versterkt door factoren zoals klimaatverandering en geopolitieke instabiliteit, waardoor gebruikelijke modellen zoals Discounted Cash Flow onbetrouwbaar worden. In plaats daarvan verkent de webinar andere modellen, zoals ‘Agent Based Models’, die het gedrag en de interacties van individuele factoren beter in kaart brengen.

Stel via dit formulier vooraf een vraag aan prof. dr. Leen Paape RA RO CIA over de webinar.
Pas de nieuwe modellen direct toe binnen uw organisatie tijdens de verdiepende cursus op 11 september.

Trends & ontwikkelingen in de financiële arbeidsmarkt
Monique Verkleij, Tim bakker, Misja Bouma
Monique Verkleij, Business Analist op de Marketing Intelligence afdeling van Randstad en Tim Bakker, Head of Performance Analytics bij Randstad gaan in gesprek met Misja Bouma, Business Development Manager Finance bij Yacht over de Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt. Samen geven zij, voor de leden van de VRC, inzicht in de arbeidsmarkt binnen Nederland, de waarde van de financial hierbinnen en de impact van technologie en AI op de skills van de financial.

Planning

In de zomerperiode van 10 juli tot 1 september worden de webinars herhaaldelijk uitgezonden. Na inschrijving voor de VRC Summer Sessions krijgt u toegang tot alle data. Zorg ervoor dat u gedurende deze periode alle webinars ten minste één keer volgt. Zo verdient u in totaal 4 PE-punten.

Praktische informatie
De uitzending van de webinars worden aangeboden via het platform Zoom. U kunt vragen stellen via de online chat of vooraf via een formulier. Na de uitzending van de webinars zal de VRC de antwoorden van de experts op termijn delen.

Mocht het u niet lukken om de drie webinars binnen deze periode te volgen, dan ontvangt u PE-punten voor de webinars die u wel heeft gevolgd.

Programma

Webinar 1 woensdag 10 juli 18.00 – 19.30 uur
Webinar 2 donderdag 18 juli 16.00 – 17.30 uur
Webinar 3

dinsdag 23 juli

18.00 – 19.30 uur

Webinar 1 vrijdag 2 augustus 16.00 – 17.30 uur
Webinar 2 maandag 5 augustus 18.00 – 19.30 uur
Webinar 3

donderdag 15 augustus

18.00 – 19.30 uur

Webinar 1 dinsdag 20 augustus 16.00 – 17.30 uur
Webinar 2 woensdag 28 augustus 10.00 – 11.30 uur
Webinar 3 vrijdag 30 augustus 16.00 – 17.30 uur

 

 

 

 

 

 

 

Webinar 1: Bankkwetsbaarheid en Internationaal Toezicht op het Bankwezen
Webinar 2: Behavioral Economics; Besluitvorming onder Onzekerheid
Webinar 3: Trends & ontwikkelingen in de financiële arbeidsmarkt

Contact

Heeft u vragen over de VRC Summer Sessions? Neem dan contact op met de VRC via e-mail vrc@vrc.nl of bel met het VRC-bureau via 020 240 11 00.

Overzicht

Leervorm: VRC Summer Sessions
Data: 3 sessies van 6 juli t/m 1 september
Locatie: online
Tijd: 10:00 – 11:30, 16:00 – 17:30, 18:00 – 19:30
PE-punten: 4
Ledenprijs: € 345,-
Niet-ledenprijs: € 545,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

U schrijft zich hieronder in voor de volledige VRC Summer Sessions en de hierboven genoemde data. Daarmee bent u automatisch ingeschreven voor de drie data die u selecteert om deel te nemen.

Cursusagenda

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers