2 PE-punten
€ 55
Online
28 juni
Plekken beschikbaar: 236
Nu inschrijven

Algemene informatie

VRC Rewind
De VRC zendt de meest populaire webinars opnieuw uit met VRC Rewind. Kijk webinars terug met waardevolle inzichten van finance executives van leidende organisaties en academische experts van vooraanstaande universiteiten. Blijf uzelf op professioneel vlak uitdagen en sluit aan bij de eerste VRC Rewind webinar: Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie.

Praktische informatie
De heruitzending van de webinars worden aangeboden via het platform Zoom. U kunt vragen stellen via de online chat of vooraf via een formulier. Na de uitzending van de webinar zal de VRC de antwoorden van de expert op termijn delen.

Houd er rekening mee dat u mogelijk al eerder heeft deelgenomen aan de originele livestream of het on-demand programma van deze webinar.

 

Webinar: Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie

Kunstmatige Intelligentie, ook wel Artificial Intelligence (AI), heeft in de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt en een aanzienlijke impact op verschillende sectoren in onze samenleving. Hoewel AI veelbelovend is, brengt het ook een reeks uitdagingen en risico’s met zich mee, vooral op het gebied van ethiek, privacy en besluitvorming. De VRC Rewind aflevering ‘Ethiek rondom gebruik van Data en Algoritmes in de Organisatie’ biedt een verhelderend overzicht van ethische vraagstukken die gepaard gaan met het gebruik van AI en data in organisaties. Het benadrukt het belang van transparantie en verantwoordelijkheid bij het ontwikkelen en inzetten van AI-systemen, met als doel een rechtvaardig gebruik van data en algoritmes te bevorderen en bewustzijn over ethische kwesties in AI te vergroten.

De Expert
Dr. Stefan Buijsman promoveerde op zijn twintigste op de filosofie van de wiskunde. Momenteel is hij assistent professor aan de TU delft en onderzoekt hoe Artificial Intelligence toegankelijker kan worden voor het grote publiek door een definitie te geven aan de rol van AI in ons leven. Daarnaast schreef dr. Stefan Buijsman populaire wetenschappelijke artikelen en boeken, waaronder het succesvolle boek ‘AI: Alsmaar Intelligenter’. Bij de VRC belicht dr. Stefan Buijsman de ethische risico’s en uitdagingen rondom de inzet van algoritmes en Kunstmatige Intelligentie, zodat deze op een ethisch verantwoordelijke manier toegepast worden.

Stel via dit formulier een vraag aan dr. Stefan Buijsman over de webinar.

 

Webinar: Duurzaam Ondernemen

Ontdek de kracht van duurzaam ondernemen in de exclusieve VRC-webinar, waar registercontrollers centraal staan in het bevorderen van duurzaamheid binnen organisaties. Leer hoe u als strategische partner innovatie en risicobeheer in balans houdt, en ontdek de rol van technologie en digitalisering in het stimuleren van een duurzame bedrijfscultuur. Verdiep u in het meten en rapporteren van duurzaamheidsprestaties, integreer duurzaamheid in besluitvorming en ontdek de financiële implicaties van duurzaam ondernemerschap. De exclusieve VRC webinar over ‘Duurzaam Ondernemen’ biedt u een unieke gelegenheid om diepgaand inzicht te verwerven in hoe uw rol duurzaam ondernemerschap kan bevorderen.

De Experts
Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA
Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA is een autoriteit op het gebied van duurzaamheid en een gerespecteerd lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Wetenschappen. Ze is actief betrokken bij diverse organisaties zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de European Financial Reporting Advisory Group.

Hanneke Oude Elberink
Hanneke Oude Elberink is VRC Finance Academy expert met een brede achtergrond in accountancy, het bankwezen en het onderwijs. Ze is toegewijd aan het begeleiden van financials in hun duurzame carrière en in het ondersteunen van organisaties bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Rémy Bos RC
Rémy Bos RC is een gedreven voorstander van duurzaamheid en een vooraanstaande professional op het gebied van duurzaam ondernemen. In zijn rol als Global Sustainability Director bij Oracle bevordert hij duurzame praktijken en de ontwikkeling van concrete duurzame strategieën.

Programma

Level: VRC Fundamental
Leervorm: VRC Rewind
Tijd: 09:30 – 11:30 of 16:00 – 17:30
PE-punten: 2 (ook te registreren als Professionele Ethiek punten bij deelname aan de webinar Ethiek)
Ledenprijs: € 35,-
Niet-ledenprijs: € 55,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

VRC Algemene Ledenvergadering

Stem mee!
Gratis activiteiten, 5 PE-punten
Inspirerende sprekers
Finance Academy loterij
VRC item goodiebag

Bevestig uw deelname via de officiële uitnodiging.
(verstuurd op 2 mei 2024)