4 PE-punten
Zie partnerwebsite

Algemene informatie

Data-analyse wordt door controllers steeds vaker gebruikt om beslissingen te ondersteunen. De PE sessie “De controller en veranderingen binnen Information Technology” draait om de invloed van de ontwikkelingen in informatietechnologie op het vakgebied van financiële professionals. Gaan deze ontwikkelingen wel zo razendsnel als het lijkt? Wat betekent IT voor de strategie en de inrichting van de onderneming enerzijds en voor uw eigen rol anderzijds?

Resultaat

Controllers maken steeds meer gebruik van data analyse, vooral om belangrijke langetermijnbeslissingen te ondersteunen. Daarbij is inzicht in informatiesystemen, bijvoorbeeld over de werking van een datawarehouse of over geavanceerde analysemethoden van grote waarde.

Studies van onder andere Oxford laten zien dat informatiesystemen een grote impact zullen hebben op het vakgebied van controllers en accountants. Dat is goed voor te stellen: bij de business controller zijn er steeds meer data en geavanceerde methoden om deze te analyseren beschikbaar. Bij de financial controller kan er voor de verantwoording steeds meer op data analyse gesteund worden.

Dat vergt veel van mensen die werkzaam zijn als controller. Het doel van deze PE bijeenkomst is om met controllers het gesprek aan te gaan over de invloed van informatietechnologie op het vakgebied. Voor een buitenstaander kan het beeld ontstaan dat deze ontwikkelingen razendsnel gaan. Echter, zoals u gaat horen, veranderen de onderliggende patronen niet zo zeer.

We bespreken de invloed van de ontwikkelingen op informatietechnologie op het vakgebied van financiële professionals. Daarbij kijken wij naar drie niveaus:

  1. Welke strategie hanteert u als organisatie?
  2. Gegeven een bepaalde strategie, hoe is uw onderneming ingericht?
  3. Wat voor gevolgen heeft dit voor u in uw rol?

Programma

15.30 uur – 16.00 uur : Inloop
16.00 uur – 17.30 uur : Deel 1 programma
17.30 uur – 18.30 uur : Dinerbuffet
18.30 uur – 20.00 uur : Deel 2 programma

Modaliteit: fysiek
PE-punten: 4

VRC-cursussen zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC-cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

VRC CONVERSATIONS

Ga met experts drs. Rob Kalma RC,
MSc Jocelyn Bolluijt RC, Arnold Mars,
Judith van Helvert, Joost Gietelink en
Stefan Tax in gesprek over de nieuwste
ontwikkelingen binnen familiebedrijven
tijdens VRC Conversations ‘Familiebedrijven’.