8 PE-punten
€ 795

Algemene informatie

Bedrijven, die data-driven werken, hebben vaak een voorsprong op hun concurrenten. Data-driven werken houdt in dat u grote hoeveelheid bedrijfsdata efficiënt gaat inzetten om direct sturing aan (business) processen te geven. In eerste instantie gebruikt u hiervoor BI dashboards. Maar het probleem van het implementeren van data-driven werken is dat het niet alleen gaat over data; het implementatie proces beïnvloedt de gehele (sociale) structuur van het bedrijf. Om succes te hebben moet u eerst een strategie opzetten.

In deze cursus staan directie en business units als belangrijkste stakeholders centraal. Hun constante behoefte aan nieuwe, up-to-date inzichten is vaak de belangrijkste drijfveer om data-driven te gaan werken. Commitment van de stakeholders, in eerste instantie over dashboards, is de sleutel om het data-driven implementatie proces gaande te houden. Binnen dat proces komen traditionele bedrijfsprocessen verder onder druk te staan. Als gevolg daarvan worden de projecten steeds meer in een agile vorm gegoten, waardoor data bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Uiteindelijk is deze verandering de belangrijkste troef om het gewenste commitment in stand te houden.

We bespreken de verschillende manieren waarin data worden gevormd en hoe deze binnen bedrijven traditioneel worden opgeslagen. Hoe ontsluit u data en welke moderne en betere, opslagmethode zijn er beschikbaar. Hoe zet u die data bronnen, vanuit het perspectief van de business, strategisch in. Ook gaan we in op efficiëntie verhogende technieken, die uiteindelijke de basis zijn van de business veranderingen. Onderwerpen als het kweken van vertrouwen bij ICT afdelingen, BDCC (Business Data Competence Center) opzetten, (data) gouvernance en security roles komen aan de orde. We bekijken bedrijfsstructuren en mogelijke bottle-necks binnen het bedrijf.

In deze cursus richten we ons op de strategische kant om data-driven werken in een bedrijf te implementeren. Voor dit proces zijn er redelijk gelijkwaardige gereedschappen beschikbaar op de markt. Tijdens deze cursus praten we over de BI gereedschappen van het Power Platform van Microsoft. Gebruik je andere BI gereedschappen, zoals bijvoorbeeld QlikView / Sense of Tableau, dan is deze cursus ook voor jou geschikt.

Over de docent/spreker

Henk Vlootman is een senior Power Platform, Power BI & Excel business consultant, spreker, schrijver en trainer. Sinds 2013 ontvangt Henk jaarlijks de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in de categorie Data Platform (waaronder Power Platform en Power BI vallen). Met deze prijs wordt zijn expertise en leiderschap door Microsoft erkent. Vanaf 1992 was Henk werkzaam als Excel trainer en consultant; sinds 2015 richt hij zich exclusief op het Power Platform, waaronder Power BI valt.

In 2018 richtte Henk samen met Michiel Rozema Quanto, Collective Analytics op. Quanto biedt niet alleen technische ondersteuning, maar heeft ook projectkennis om grote Power BI implementaties met succes te af te ronden. De ideeën van Henk over het verbeteren van het gebruik van data door geavanceerde technologieën zijn gebaseerd op praktijk cases in zakelijke omgevingen. Als adviseur, mentor en trainer heeft Henk ruim ervaring in het bouwen van bruggen naar moderne data-gedreven bedrijfsstructuren. Daarnaast is Henk (mede) auteur van zes boeken. Het nieuwste boek van Henk en Michiel is genaamd Extreme DAX (Pack publishing, 2022).

Voor wie?

  • Managers, die willen gaan werken met bedrijf brede data of daar al mee werken.
  • Controllers, die data gesprekspartner van de directie willen worden.
  • Controllers, gelijkwaardig met ICT willen leren communiceren.
  • Controllers, die het bedrijf efficiënter willen maken.
  • Controllers, die implementatie van data-driven werken willen gaan begeleiden.

Resultaat

  • U wordt de data gesprekspartner binnen het bedrijf.
  • U kunt de implementatie van data-driven processen beheren en aansturen.

Programma

Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 17:00
PE-punten: 8
Ledenprijs: € 695,-
Niet-ledenprijs: € 795,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers