7 PE-punten
€ 1145
VRC Kantoor
12 september
Plekken beschikbaar: 4

Algemene informatie

Veel organisaties hebben complexe bedrijfsprocessen die lastig te beheren en te beheersen zijn. Het begrijpbaar en zichtbaar maken van deze processen is de eerste stap op weg naar procesverbetering. Process mining is een snelle en objectieve methode om aan de hand van data inzicht te krijgen in de knelpunten van bedrijfsprocessen. Tijdens deze driedaagse cursus ontdekt u wat process mining is, hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn. U leert hoe u process mining zelf kunt toepassen.

Optimaliseren van bedrijfsprocessen
Het principe van process mining is eenvoudig: mensen die binnen een organisatie computersystemen gebruiken laten sporen, data, na. Process mining gebruikt deze data en maakt de afwijkingen en knelpunten op een visuele manier zichtbaar. Process mining maakt het verband tussen het procesverloop en het resultaat van het proces inzichtelijk. Hierdoor kunt u zien welke stappen overbodig zijn, of de volgorde kan worden aangepast en hoeveel variatie er in uw bedrijfsprocessen plaats vindt.

Kostenbesparing
Process mining is breed inzetbaar en kan ook worden gebruikt bij de analysefase van Lean Six Sigma or audit en compliance trajecten. Grote bedrijven als ASML, de NS en Nationale Nederlanden benutten de techniek voor het analyseren en optimaliseren van hun processen. De inzet van process mining maakt de risicos in het proces or verbeterpotentiaal inzichtelijk.

Praktische toepassing
De cursus Process Mining in Practice combineert theorie en praktijk. U maakt kennis met de wetenschappelijke achtergrond van process mining en ontdekt voor welke vraagstukken u het kunt inzetten. Er is veel aandacht voor de praktische toepassing van process mining. U leert hoe u zelf analyses kunt maken in het gebruiks- vriendelijke programma Disco. Na afloop van de cursus bent u in staat om het volledige potentieel van process mining in uw werk te gebruiken.

Voorbereiding

De process mining software Disco wordt tijdens de cursus gebruikt. Disco kan geïnstalleerd worden op een laptop of desktop of een virtuele omgeving.Ter voorbereiding is het aan te bevelen om voor de cursus de hands-on stap-voor-stap tutorial door te nemen. Ook het eerste hoofdstuk van het online process mining book is een aanrader.

Over de docent/spreker

Rudi Niks is een van de eerste process mining practitioners in de wereld. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het toepassen van process mining in grote organisaties. Als Master Black Belt was hij verantwoordelijk voor business transformaties. Als docent process mining deelt Rudi zijn kennis en ervaring door de theorie te combineren met voorbeelden uit de praktijk.

Voor wie?

De cursus Process Mining in Practice is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met het monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen en nog geen of beperkte ervaring met process mining heeft. Denk bijvoorbeeld aan informatieanalisten, procesanalisten, procesmanagers, business controllers, auditors, data-scientists en aan professionals die werken met Lean Six Sigma. Process mining verkort de analysefase van een Lean Six Sigma traject met wel 60% en verbetert ook de analysekwaliteit.

Resultaat

Na afloop van de cursus Process Mining in Practice:

  • Weet u wat process mining is en voor welke vraagstukken het kan worden ingezet;
  • Bent u bekend met de methodologische concepten van process mining;
  • Weet u hoe u data prepareert voor process mining;
  • Heeft u kennis van typische data kwaliteitsproblemen en kunt u de kwaliteit van een databestand beoordelen;
  • Kunt u zelf proces mining analyses maken in Disco;
  • Kunt u ingewikkelde process maps aanpassen en geschikt maken voor een breed publiek;
  • Weet u welke rollen u moet betrekken in een team en bent u in staat om een business case voor een process mining project op te stellen.

Programma

Level: VRC Exclusive
Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 16:00
PE-punten: 7
Ledenprijs: € 945,-
Niet-ledenprijs: € 1145,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers