8 PE-punten
€ 1095
VRC Zaal
31 mei
Plekken beschikbaar: 18
Nu inschrijven

Algemene informatie

Leiderschap gaat over het overtuigen en motiveren van mensen om een bepaalde richting op te bewegen. Volgens Ron Meyer zijn er tien dimensies in de totale pallet van leiderschapsstijlen, waaruit gekozen kan worden, afhankelijk van de mensen die u wilt leiden, uw eigen persoonlijkheid, de omstandigheden en de doelen die worden nagestreefd. Wendbaar zijn betekent dat u in staat bent uw leiderschapsstijl aan te passen aan de personen of situatie waarin u verkeert. Hiermee verhoogt u uw effectiviteit en versterkt u uw leiderschapsrol.
Tijdens deze dag leert u welke leiderschapsstijlen uw voorkeur hebben en hoe u deze kunt bijstellen als omstandigheden hierom vragen. Er zal met cases worden gewerkt en de dag zal worden afgesloten met het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan.

Het programma is een combinatie van enerzijds de laatste academische inzichten uit de theorie van organisatie, strategie en leiderschap, en anderzijds praktische toepassing voor u persoonlijk. Door middel van oefeningen en discussies raakt u bewust van uw voorkeusstijl en hoe u uw rol als leidinggevende verder ontwikkelt en versterkt.

De cursus Change Management sluit naadloos aan bij deze dag.

Voor wie?

Voor leidinggevenden op alle niveaus.

Resultaat

Na afloop van de dag heb je
– Overzicht van de belangrijkste mogelijke leiderschapsstijlen;
– Inzicht in jouw eigen voorkeursstijlen;
– Begrip van de voordelen en valkuilen van jouw voorkeursstijlen;
– Een plan hoe je jouw repertoire van leiderschapsstijlen kan verbreden.

Programma

Tijd: 09:00- 17:00
Modaliteit: fysiek
PE-punten: 8

VRC-cursussen zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC-cursussen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan TIAS School for Business and Society van Tilburg University en aan Antwerp Management School van de Universiteit Antwerpen. Ook is hij directeur van het Center for Strategy & Leadership, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelingen van leiderschap van managementteamleden. Hij heeft diverse artikelen en boeken op zijn naam staan, waaronder het boek Leadership Agility, wat de basis is voor deze training.

Cursusagenda

Footer achtergrond

CURSUS

In deze workshop wordt vanuit
verschillende invalshoeken ingegaan
op de ethische implicaties van
actuele ontwikkelingen en innovaties
waarmee registercontrollers in de
marktsector te maken hebben of krijgen.