8 PE-punten
€ 995

Algemene informatie

VRC Winter Sessions
Investeer deze winter in uw professionele succes met de VRC Winter Sessions. Wanneer u een cursus boekt uit het december aanbod van de VRC Finance Academy, ontvangt u het speciale Winter Sessions pakket. Elke Winter Session bevat een exclusief VRC-item voor de winter en zelfstudiemateriaal waarmee u 2 extra PE-punten verdient bovenop de reguliere cursuspunten. Mis de Winter Sessions in december niet, boek de cursus van uw voorkeur en ontvang het waardevolle Winter Sessions pakket.

De volgende cursussen zijn onderdeel van VRC Winter Sessions:
07-12-2023 Refresh yourself, refresh your team
08-12-2023 LinkedIn positionering voor Controllers
11-12-2023 Zet uw Potentieel optimaal in (tweede cursusdag 18/12)
12-12-2023 Leadership Agility
12-12-2023 CSRD Duurzaamheidsverslaggeving in de Praktijk
13-12-2023 Control(ling) in een Agile Organisatie/Transformatie

Cursusinformatie

Leiderschap gaat over het overtuigen en motiveren van mensen om een bepaalde richting op te bewegen. Volgens prof. dr. Ron Meyer zijn er tien dimensies in de totale pallet van leiderschapsstijlen, waaruit gekozen kan worden, afhankelijk van de mensen die u wilt leiden, uw eigen persoonlijkheid, de omstandigheden en de doelen die worden nagestreefd. Wendbaar zijn betekent dat u in staat bent uw leiderschapsstijl aan te passen aan de personen of situatie waarin u verkeert. Hiermee verhoogt u uw effectiviteit en versterkt u uw leiderschapsrol.

Tijdens deze cursus leert u welke leiderschapsstijlen uw voorkeur hebben en hoe u deze kunt bijstellen als omstandigheden hierom vragen. Er zal met cases worden gewerkt en de dag zal worden afgesloten met het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan.

Het programma is een combinatie van enerzijds de laatste academische inzichten uit de theorie van organisatie, strategie en leiderschap, en anderzijds praktische toepassing voor u persoonlijk. Door middel van oefeningen en discussies raakt u bewust van uw voorkeusstijl en hoe u uw rol als leidinggevende verder ontwikkelt en versterkt. De cursus Change Management sluit naadloos aan bij deze dag.

Over de docent/spreker

Prof. dr. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan TIAS School for Business and Society van Tilburg University en aan Antwerp Management School van de Universiteit Antwerpen. Ook is hij directeur van het Center for Strategy & Leadership, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelingen van leiderschap van managementteamleden. Hij heeft diverse artikelen en boeken op zijn naam staan, waaronder het boek ‘Leadership Agility’, wat de basis vormt voor deze training.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor leidinggevenden op alle niveaus.

Resultaat

Na afloop van de dag heeft u:
– Overzicht van de belangrijkste mogelijke leiderschapsstijlen;
– Inzicht in uw eigen voorkeursstijlen;
– Begrip van de voordelen en valkuilen van uw voorkeursstijlen;
– Een plan hoe u uw repertoire van leiderschapsstijlen kan verbreden.

Programma

Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 17:00
PE-punten: 8
Ledenprijs: € 795,-
Niet-ledenprijs: € 995,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers