4 PE-punten
€ 795
VRC Kantoor
14 maart
Plekken beschikbaar: 8

Algemene informatie

De cursus “Internal Audit voor Controllers: Het 3 Lines Model” biedt u diepgaand inzicht in de werking van internal audit en belicht specifiek de cruciale relatie tussen internal audit en controllers aan de hand van het “3 lines” model. Gedurende deze interactieve cursus worden praktijkcases behandeld, wat u in staat stelt om de opgedane kennis direct toe te passen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Wat is Internal Audit?

De cursus begint met een grondige verkenning van het vakgebied van internal audit. U krijgt beter inzicht in de essentiële functies en verantwoordelijkheden van internal audit, inclusief de rol ervan in het waarborgen van effectief risicobeheer en interne controle.

Relatie tot de (register)controller

De relatie tussen internal audit en controllers staat centraal in deze cursus. Door het 3 Lines model te verkennen, krijgt u een dieper begrip van hoe internal audit en controllers naadloos kunnen samenwerken om organisatiedoelen te bereiken.

Het 3 Lines Model:

Een cruciaal onderdeel van deze cursus is de gedetailleerde behandeling van het 3 Lines model. U zult ontdekken hoe dit model de rollen van de eerste, tweede en derde verdedigingslinie binnen een organisatie structureert. Door praktijkgerichte voorbeelden te bespreken, krijgt u inzicht in hoe deze lijnen effectief kunnen samenwerken en communiceren.

Expert

Thijs Smit RA is audit consultant. Hij is Chief Auditor geweest bij zes ondernemingen en actief lid van het Instituut van Internal Auditors. Hij geeft trainingen op het gebied van governance en internal audit. Hij is columnist in het Audit Magazine en verricht kwaliteitstoetsingen bij internal audit afdelingen.

Resultaat

Na het voltooien van de cursus zult u:

  • Een grondig begrip hebben van internal audit en de bijbehorende verantwoordelijkheden.
  • De relatie tussen internal audit en controllers begrijpen aan de hand van het 3 Lines model.
  • In staat zijn om het samenspel met diverse stakeholders te optimaliseren, inclusief het begrijpen van de coördinatie en samenwerking tussen de 3 Lines.

Programma

Level: VRC Advanced
Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 10:00 – 14:00
PE-punten: 4
Ledenprijs: € 595,-
Niet-ledenprijs: € 795,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

Financiële Integriteit:
Fraude & Greenwashing

Ontwikkel uw expertise in fraudepreventie
met de VRC masterclass voor financiële
professionals. Verhoog uw bewustzijn en beheers
proactief risico’s, terwijl u ethisch handelen benadrukt.
Leer concrete strategieën implementeren
voor financiële integriteit en effectieve
fraudepreventie op elk niveau van uw organisatie.