10 PE-punten
€ 995
Externe locatie
17 september
Plekken beschikbaar: 30
Nu inschrijven

Algemene informatie

De VRC is verheugd om de terugkeer van de Financial Top Cycle in 2024 aan te kondigen. Deze jaarlijkse serie bestaat uit vijf sessies van drie uur, gevolgd door een walking dinner, en biedt een unieke en meeslepende ervaring die is afgestemd op registercontrollers die de eindverantwoordelijkheid dragen voor financieel beheer. Deze sessies bieden voor u een waardevolle kans om in contact te komen met experts op verschillende terreinen. In een ontspannen setting zult u inzichten verwerven en netwerken met uw collega’s. Wij nodigen u uit om u aan te melden voor de Financial Top Cycle 2024. Houd er rekening mee dat er slechts plaats is voor 30 deelnemers en dat registraties gebaseerd zullen zijn op interne selectiecriteria.

Het thema voor de Financial Top Cycle dit jaar is: Veerkrachtig Financieel Leiderschap. In het dynamische financiële domein is veerkracht een cruciale factor voor succes. Het demonstreert de waardevolle bekwaamheid om snel te herstellen van tegenslagen en obstakels, waarbij mentale en emotionele kracht wordt getoond in uitdagende situaties. Met genoegen kondigen wij de Financial Top Cycle 2024 aan, speciaal ontworpen voor top financials, waarbij de focus zal liggen op de essentiële rol van veerkracht in leiderschap. Veerkracht is niet slechts een gewenste eigenschap; het is een onmisbare kwaliteit die inherent is aan leiders met een sterk gevoel van verantwoordelijkheid. Ze tonen niet alleen het vermogen om met druk om te gaan, maar ook om te gedijen te midden van onzekerheid.

Praktische informatie
De vijf bijeenkomsten vinden plaats in:
Sessie 1 – 21 mei: Voorlinden Museum, Buurtweg, Wassenaar
Sessie 2 – 25 juni: Rijksmuseum Muiderslot, Herengracht, Muiden
Sessie 3 – 17 september: Kasteel de Wittenburg, Landgoed de Wittenburg, Wassenaar
Sessie 4 – 15 oktober: Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde, Voorschoten
Sessie 5 – 19 november: Kasteel Woerden, Woerden.

Programma
Het programma van iedere bijeenkomst ziet er als volgt uit:
17.30 Ontvangst
18.00 Inhoudelijk programma met walking diner
21.30 Einde

Prijs en PE-punten
U betaalt voor de Financial Top Cycle van vijf bijeenkomsten incl. de diners € 995. De VRC kent aan elke sessie van de Financial Top Cycle 2 PE-punten toe (voor de hele cyclus krijgt u dus 10 PE-punten).

Deelname
De opzet van deze cyclus is om periodiek met een vaste groep van 30 collega’s op executive niveau in een informele setting kennis te delen. Het aantal deelnemers is daarom beperkt. Om het intieme en exclusieve karakter van dit evenement te waarborgen, gaan we dan ook uit van uw aanwezigheid bij alle bijeenkomsten.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Karina Moreno Ocampo (e-mail:k.moreno@vrc.nl of per telefoon:06 41 76 08 51).

**Inschrijven

Deze uitnodiging is persoonlijk. Wilt u zich opgeven, neem dan contact op met Karina Moreno Ocampo (e-mail:?k.moreno@vrc.nl).
Zij zal voor 1 mei contact met u opnemen of u onderdeel bent van de 30 leden in de Financial Top Cycle 2024.

Programma

Dinsdag 21 mei | Virtual meets reality
Aragorn Meulendijks
AI, Augmented, Extended en Virtual Reality zijn fundamentele elementen in de virtuele economie.Deze meeslepende technologieën beperken zich niet tot gaming of entertainment; het zijn uitgestrekte velden die de collectieve innovatie en creativiteit van mensen over de hele wereld weerspiegelen. Grote bedrijven en marktleiders investeren aanzienlijk in het creëren van digitale ervaringen die ongeëvenaard zijn. Ze zien deze meeslepende technologieën als de volgende grens voor consumentenbetrokkenheid, die een meer interactieve en betekenisvolle manier bieden om in contact te komen met het publiek.

Dinsdag 25 juni | Hoe loodst u een bedrijf door de crisis?
Annemarie van Gaal
Een crisis is voor veel bedrijven een drama: de omzet stort in terwijl de kosten blijven doorlopen. De meeste bedrijven reageren door alle zeilen bij te zetten om de schade te beperken en het bedrijf zo goed en zo kwaad als het kan, door de crisis te loodsen zodat het na de crisis weer verder kan gaan waar het gebleven was. Dat is jammer. Een crisis is namelijk hét ultieme moment om nieuwe kansen te grijpen en uw bedrijf te herijken zodat het een geweldige toekomst tegemoet gaat. De bedrijven die nu de beste beslissingen nemen, zijn de winnaars van morgen.

Dinsdag 17 september | Sustainable Development en Sustainability
Ben Tiggelaar
In de wereld van leiderschap bestaat een uitgebreid scala aan onderzoek dat tot doel heeft de meest effectieve strategieën en benaderingen te ontdekken. Echter, te midden van deze overvloed aan informatie blijft de vraag bestaan: welke strategieën leveren daadwerkelijk tastbare resultaten op in praktijksituaties? Veranderen is moeilijk, maar vaak essentieel om te groeien in ons werk of privéleven. Goede voornemens alleen zijn nooit genoeg. We moeten ons eigen gedrag – en soms ook dat van andere mensen – veranderen. Topspreker en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar gebruikt daarvoor een eenvoudig model uit de principes van veranderpsychologie: een ladder met de drie treden doel, gedrag en support.

Dinsdag 15 oktober | Sustainable Development en Sustainability
Charlotte Extercatte
Wat doen pioniers waardoor zij succesvol zijn in het realiseren van klimaatdoelen en andere duurzame opgaves? Die vraag stelt Charlotte Extercatte in haar werk als transformatie expert en ondernemer. Met ruim 25 jaar ervaring bij voorlopers uit het bedrijfsleven, ontwikkelde zij een energieke en praktische aanpak voor leiders in organisaties die willen versnellen in duurzame transitieopgaven.

Dinsdag 19 november | Behavioral Economics; Besluitvorming onder Onzekerheid
Leen Paape
De heersende onzekerheid wordt versterkt door verschillende factoren, waaronder klimaatverandering, energietransitie, CSRD-vereisten, geopolitieke ontwikkelingen, conflicten en politieke onrust. Hoewel scenario’s vaak worden opgesteld, omvatten ze doorgaans slechts een beperkt scala aan mogelijkheden – het slechtste geval, het beste geval en een tussenliggende optie. Bovendien blijkt het vertrouwen op modellen zoals Discounted Cash Flow-modellen, die zijn gebaseerd op historische gegevens, ontoereikend te zijn bijgrote onzekerheden. De dringende vraag blijft echter: hoe kunnen geïnformeerde beslissingen worden genomen te midden van (extreme) onzekerheid? Welke modellen bieden de meest geschikte middelen om het gedrag van individuele factoren en hun interactie te verduidelijken? Bovenal, wat houdt precies extreme onzekerheid in, en welke misvattingen, paradigma’s en modellen zijn daarmee verbonden?

Cursusagenda

Financial Top Cycle 2024: Leadership & Change: The BIG ideas

dinsdag 17 september
17:30 - 21:30 uur
Externe locatie

Financial Top Cycle 2024: Sustainable Development en Sustainability

dinsdag 15 oktober
17:30 - 21:30 uur
Externe locatie

Financial Top Cycle 2024: Behavioral Economics; Besluitvorming onder Onzekerheid

dinsdag 19 november
17:30 - 21:30 uur
Externe locatie
Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers