10 PE-punten
€ 975

Algemene informatie

Na een zeer succesvolle cyclus vorig jaar, organiseert de VRC in 2023 wederom de Financial Top Cycle. Deze jaarlijkse cyclus, die bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur met een walking diner, biedt een unieke verdieping voor u als registercontroller met eindverantwoordelijkheid in het financieel management.

Tijdens deze bijeenkomsten kunt u gedachten wisselen met experts op verschillende gebieden. In een ontspannen sfeer doet u inzichten op en kunt u netwerken met uw peers.

Graag geven wij u de mogelijkheid om u op te geven voor de Financial Top Cycle 2023. Er is plaats voor 30 personen, aanmeldingen vinden plaats op basis van een interne selectie.

Thema: Is innovatie de sleutel voor duurzame groei?
Het thema voor de Financial Top Cycle tijdens het jubileum jaar van de VRC is: Is innovatie de sleutel voor duurzame groei? Duurzame groei is een belangrijk onderwerp geworden in de moderne wereld. Bedrijven en overheden over de hele wereld zijn op zoek naar manieren om economische groei te stimuleren zonder daarbij de planeet uit te putten. Een van de belangrijkste strategieën die wordt gebruikt om deze uitdaging aan te gaan, is innovatie. Innovatie kan nieuwe technologieën en producten opleveren die efficiënter zijn, minder grondstoffen verbruiken en minder impact hebben op het milieu. Maar is innovatie echt de sleutel tot duurzame groei? Of zijn er andere factoren die net zo belangrijk zijn? In deze Financial Top Cycle zullen we de rol van innovatie onderzoeken en kijken naar andere factoren die bijdragen aan duurzame groei.

Praktische informatie
Locatie
De vijf bijeenkomsten vinden plaats in het Depot Boijmans van Beuningen (Museumpark 24, 3015 CX Rotterdam). Parkeren kunt u bij de parkeergarage Museumpark onder het depot.

De opzet van het programma
17.30 Ontvangst
18.00 Inhoudelijk programma met walking diner
21.30 Einde

Kosten
U betaalt voor de Financial Top Cycle van vijf bijeenkomsten incl. de diners € 975-. De VRC kent aan elke module van de Financial Top Cycle 2 PE-punten toe (voor de hele cyclus krijgt u dus 10 PE-punten).

Inschrijving & deelname
De opzet van deze cyclus is om periodiek met een vaste groep van 30 collegas op executive niveau in een informele setting kennis te delen. Het aantal deelnemers is daarom beperkt. Om het intieme en exclusieve karakter van dit netwerk te waarborgen, gaan we dan ook uit van uw aanwezigheid bij alle bijeenkomsten.

Aanmelden
Het is niet meer mogelijk u aan te melden voor de VRC Financial Top Cycle 2023. Wanneer de VRC een nieuwe editie organiseert zullen wij een uitnodiging onder de leden versturen.

Programma

Data, thema’s & sprekers
De cyclus start in mei en biedt een boeiende en gevarieerde line-up van sprekers.

Dinsdag 16 mei | Economische Landschap
Dr. Mathijs Bouman
Econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financiële Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. Hij spreekt graag over actuele economische onderwerpen, innovatie (robots!), de arbeidsmarkt en succesvolle Nederlandse bedrijven. Twee ingrediënten brengt Mathijs in elk geval mee: harde feiten en een gezonde dosis humor.

Dinsdag 13 juni | De groene groei (de zin en onzin van economische groei)
Prof. dr. Barbara Baarsma
Hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast heeft zij verschillende nevenfuncties. Zo is Barbara voorzitter van de Bankraad van DNB en lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance, het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, de Raad van Advies van de Taskforce Korte Ketens en lid van het bestuur van de Stichting Alzheimer. Van april 2012 tot de zomer van 2019 was zij Kroonlid bij de Sociaal Economische Raad (SER). In 2022 publiceerde Barbara Baarsma haar boek Groene Groei. Daarmee geeft ze antwoord op de vraag of economische groei zinvol dan wel onzinnig is. Ze legt uit waarom economische groei niet zaligmakend is. Ook laat ze zien hoe zinvolle economische groei eruit kan zien en wat daarvoor nodig is.

Dinsdag 12 september | Betekenisvol ondernemerschap
Ynzo van Zanten
Keynote spreker, auteur en merkstrateeg. Hij was jarenlang Chief Evangelist en Head of People & Culture van het toonaangevende impactbedrijf Tonys Chocolonely. Ynzo spreekt met passie over betekenisvol ondernemerschap en hoe je als bedrijf de spijker op de kop kan slaan als het gaat om effectieve communicatie rondom purpose. En vooral hoe je de valkuilen kan voorkomen waar zoveel bedrijven in lijken te stappen momenteel. Hij doet dit met de nodige energie en plezier, want het mag best een beetje leuk zijn.

Dinsdag 10 oktober | Innovatie door storytelling
Gerben van Driel
Gerben van Driel is ondernemer, gespreksleider, expert op het gebied van communicatie en storytelling, en presentator van de wekelijkse talkshow Bulls & Bears op RTL Z en RTL 7. Hij verdiepte zich in de neuropsychologie van het presenteren. Bestudeerde de wetenschap achter storytelling. Ontwikkelde zijn didactische vaardigheden en zijn eigen methode. En richtte Speak To Succeed op. Van waaruit hij leiders en analytisch ingestelde professionals binnen (voornamelijk grote) organisaties traint in het versterken van hun presentatievaardigheid en overtuigingskracht. Dat combineert hij nu met zijn activiteiten als gespreksleider op events en de presentatie van Bulls & Bears bij RTL.

Dinsdag 7 november | Groei door mislukkingen
Prof. dr. Paul Iske
Hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit Combinatoric Innovation. Het is zijn missie om organisaties slimmer, innovatiever en ondernemender te maken. Paul is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Paul is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell gewerkt, waar hij voornamelijk kennis binnen en buiten Shell met elkaar in verbinding bracht.

Aanmelden
Het is niet meer mogelijk u aan te melden voor de VRC Financial Top Cycle 2023. Wanneer de VRC een nieuwe editie organiseert zullen wij een uitnodiging onder de leden versturen.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers