24 PE-punten
Zie partnerwebsite
Nu inschrijven

Algemene informatie

Hoe identificeren we potentiële ESG-risico’s bij besluitvorming en hoe kunnen we ze effectief opnemen in onze financiële verslaglegging? Op welke manier kunnen we de langetermijnwaarde van ESG-investeringen meten en communiceren aan onze stakeholders? Hoe kunnen we betrouwbare ESG-data verzamelen en meten, aangezien deze essentieel zijn voor rapportages en analyses? Deze vraagstukken worden behandeld in het Nyenrode Business Universiteit programma ‘ESG: Measure the Impact’.

Duurzaamheid en Prestatiemeting
De wereld verandert snel en duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven van diverse omvang en aard. Ondernemingen die een goed ESG-beleid voeren, kunnen op de lange termijn waardecreatie realiseren en risico’s verminderen op het gebied van people, planet en profit. Daarom is het belangrijk dat controllers en accountants vertrouwd raken met ESG-strategieën, en de benodigde instrumenten en methoden om ESG-prestaties te meten.

Inhoud

Tijdens dit programma worden belangrijke aspecten van ESG implementatie in de bedrijfsvoering behandeld, waaronder klimaatverandering en de risico’s die hiermee gepaard gaan, het meten van gegevens rond ESG, CO2-boekhouding en besluitvorming.

  • De risico’s van klimaatverandering en hoe bedrijven hierop kunnen inspelen om op lange termijn waardecreatie te realiseren.
  • Het koppelen van ESG-doelstellingen aan financiële rapportages en het rapporteren over ESG-risico’s en kansen in het jaarverslag en andere financiële rapportages.
  • Het meetbaar maken van ESG doelstellingen door middel van voorbeelden uit de praktijk. Dit omvat het meten van CO2-uitstoot en het identificeren van manieren om impact op het milieu te verminderen.
  • Het belang van een betrouwbare en transparante rapportage, die nodig is om stakeholders op de hoogte te houden van de voortgang op het gebied van ESG.

Over de docent/spreker

Prof. dr. Jacques de Swart MBA
Jacques de Swart is hoogleraar toegepaste wiskunde. Zijn rol is het ontwikkelen, vernieuwen en onderwijzen van modules op het gebied van wiskunde, onderzoeksmethoden, statistiek en datawetenschappen.

Dr. Diane Zandee RC
Diane Zandee heeft een bedrijfskundige achtergrond en is registercontroller. In het bedrijfsleven heeft zij diverse executive posities bekleed. Vooral bij maatschappelijk georiënteerde bedrijven.

Resultaat

Na afloop van dit programma bent u in staat om de ESG doelstellingen van uw bedrijf te integreren in financiële rapportages en analyses en zodat u besluitvormingsprocessen kunt begeleiden door middel van goede rapportages. Na het afronden van de ‘ESG: Measure the Impact’ cursus beheerst u:

  • Bewustwording en kennis van de impact van ESG richtlijnen
  • Het omzetten van ESG-doelen naar meetbare resultaten
  • Sturing en besluitvorming op basis van ESG data

Programma

Het programma dient als een ‘crashcourse’ om accountants en (register)controllers op een snelle manier handvatten te geven voor de ESG rapportage. Het programma bestaat uit 2 aaneengesloten dagen (inclusief hotelovernachting) met een terugkomdag 4-6 weken later. In totaal bestaat het programma uit 24 contacturen. Het programma levert u 24 PE-punten op.

De cursus bestaat uit 3 dagen:
31 oktober, 1 november en 29 november 2023

Overzicht

Leervorm: Executive Course
Duur: 2 aaneengesloten dagen (incl hotelovernachting) en een terugkomdag 4-6 weken later.
Tijd: 09.00 – 17.00
Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
PE-punten: 24
Prijs: zie partnerwebsite
Registratiedeadline: 25 oktober 2023

Inschrijving voor de executive course loopt via de VRC partneruniversiteit en valt onder de algemene voorwaarden van de partneruniversiteit.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers