18 PE-punten
€ 1295

Algemene informatie

Pak uitdagingen zoals een gebrek aan effectieve communicatievaardigheden, belemmeringen in samenwerkingen, ondoorzichtige zakelijke communicatie of ontevreden klantrelaties aan met de VRC workshop ‘Effectieve Communicatie voor een Efficiënte Samenwerkcultuur’. Deze workshop richt zich op de aanpak van communicatieproblemen door deelnemers te helpen anderen betere te begrijpen en te verbinden via empathische communicatie. Dit stelt u in staat direct verbeteringen in uw professionele communicatievaardigheden en samenwerkingsdynamiek te realiseren. Na deelname zult naadloos samenwerken met diverse collega’s, klanten moeiteloos ondersteunen en zakelijke communicatie gestroomlijnder laten verlopen. Deze workshop beoogt een positieve verandering te brengen in hoe u uw gesprekspartners benadert, wat zal leiden tot nieuwe inzichten en creatieve manieren om gezamenlijke doelen te bereiken.

Deze workshop biedt u essentiële vaardigheden om uw communicatie en samenwerking te versterken. Dit zal niet alleen uw persoonlijke groei en carrièrepotentieel verbeteren, maar ook positieve effecten hebben op de gehele organisatiecultuur en prestaties. Voor uw organisatie resulteert dit in verhoogd werkplezier, versterkte betrokkenheid van werknemers en een meer doeltreffende samenwerkingscultuur, wat bijdraagt aan de groei en het succes van uw organisatie.

Onderwerpen

 • Verbindend communiceren met het VC-model: Een grondige verkenning van het Verbindend Communiceren (VC) model, inclusief de vier essentiële stappen: waarnemen, gevoel, behoefte en verzoeken doen.
 • Effectieve expressie: Het aanleren van technieken om gedachten en gevoelens op een verbindende manier uit te drukken, met begrip van hoe de manier waarop iets wordt gezegd de communicatie beïnvloedt.
 • Verbindend luisteren: Het ontwikkelen van vaardigheden om actief en empathisch naar anderen te luisteren, inclusief het vertalen van oordelen naar onderliggende behoeften.
 • Bewustwording van uw eigen communicatie-effecten: Het inzicht verkrijgen in hoe uw eigen communicatiepatronen van invloed zijn op interacties en waarom u mogelijk in bepaalde situaties altijd op dezelfde manier reageert, zelfs als dit niet effectief is.
 • Conflictbespreking en weerstand: Het aanpakken van conflicten door te onderzoeken welke persoonlijke behoeften en perspectieven er spelen en hoe deze kunnen worden herzien om conflicten op een constructieve manier aan te pakken, evenals het begrijpen en omzetten van weerstand bij anderen.

Voorbereiding

De e-learning modules die voorafgaand aan de fysieke workshop en tussen de workshopdagen beschikbaar worden gesteld, zullen u voorzien van de benodigde basis en context om optimaal te profiteren van de interactieve sessies. Deze workshop biedt een gestructureerde en toegankelijke aanpak om uw communicatieve capaciteiten te verbeteren en een efficiënte samenwerkcultuur te bevorderen, zonder dat extra voorbereiding noodzakelijk is.

Over de docent/spreker

Carole Beelen is een vooraanstaande communicatiedeskundige en een toonaangevende figuur op het gebied van professionele training voor financiële professionals. Ze is een enthousiaste expert in effectieve communicatie en samenwerking, met een interactieve aanpak die traditionele zitsessies vermijdt. Ze beschikt over een aangeboren vermogen om contact te maken met individuen met verschillende achtergronden, waardoor ze hen inspireert om hun volledige communicatiepotentieel te benutten. Haar trainingen, waaronder ‘Effectieve Communicatie voor een Efficiënte Samenwerkcultuur’ staan bekend om de transformerende impact, waardoor deelnemers in staat zijn om zich helder uit te drukken, invloed uit te oefenen op belanghebbenden en betekenisvolle verbindingen te creëren.

Resultaat

Voor u als professional:

 • Versterking van communicatievaardigheden: Ontwikkel uw vermogen om zowel verbindend als doeltreffend te communiceren, wat uw samenwerking met collega’s, leidinggevenden en klanten zal verbeteren.
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling: Vergroot uw zelfbewustzijn en begrip van uw eigen prikkels, wat zal leiden tot persoonlijke groei en de versterking van uw professionele relaties.
 • Carrièregroei en leiderschapskansen: Verfijn uw communicatievaardigheden en vergroot uw potentieel voor leiderschapsrollen als registercontroller.
 • Effectieve conflictbeheersing: Leer hoe u op een constructieve manier met conflicten en weerstand omgaat, wat uw vermogen om uitdagende situaties aan te pakken zal verbeteren.

Voor uw organisatie:

 • Versterking van de teamdynamiek: Stimuleer een positieve samenwerking en verbeterde communicatie binnen teams, wat resulteert in verhoogde productiviteit en uitstekende prestaties.
 • Cultivering van een samenwerkingscultuur: Creëer een organisatiecultuur waarin open en effectieve communicatie als de norm wordt beschouwd, wat de betrokkenheid en collectieve prestaties van teams aanzienlijk verbetert.
 • Positieve werksfeer: Bevorder een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en met plezier werken, wat de retentie van talentvolle medewerkers bevordert.
 • Meetbare impact op resultaten: Door verbeterde communicatie en samenwerking zal de organisatie als geheel betere prestaties realiseren en een stevige basis leggen voor duurzame groei.

Programma

Deze tweedaagse workshop, verdeeld over een periode van 3 weken, biedt een diepgaande verkenning van effectieve communicatie voor het bevorderen van een efficiënte samenwerkcultuur. De workshop is als volgt gestructureerd:

 1. Voorafgaande e-learning module:
  – Bereid uzelf voor met de benodigde basis door online bronnen te raadplegen.
 2. Dag 1 (fysiek) – Verbindend uiten:
  – Leer de vier stappen van het Verbindend Communicatiemodel: waarnemen, gevoel, behoefte en verzoek.
  – Oefen effectieve methoden om uw boodschap helder en empathisch over te brengen.
 3. Tussen workshopdagen – E-learning module:
  – Bouw voort op wat u heeft geleerd met online lesmateriaal en oefeningen.
 4. Dag 2 (fysiek) – Verbindend luisteren:
  – Leer actief en empathisch te luisteren en ontwikkel inzicht in het vertalen van oordelen naar behoeften.
  – Versterk uw vaardigheid om lastige gesprekken soepel en constructief te begeleiden.
 5. Afsluitende toepassing:
  – Integreer de verworven kennis en vaardigheden in uw dagelijkse werkzaamheden.
  – Leg een solide basis voor een duurzame samenwerkcultuur en verbeterde communicatie.

De VRC biedt deze cursus ook in-company aan. Neem voor meer informatie contact op met 020 240 1100 of vrc@vrc.nl.

Leervorm: VRC Workshop
Tijd: 09:00 – 16:30
PE-punten: 18
Ledenprijs: € 1095,-
Niet-ledenprijs: € 1295,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit is een tweedaagse workshop. Beide dagen vinden plaats op het VRC- kantoor in Amsterdam.
Dag 1: 09-10-2023 van 09:00 tot 16:30
Dag 2: De tweede cursusdag zal worden vastgesteld in overleg met de ingeschreven deelnemers.

U schrijft zich hieronder in voor de eerste dag van de workshop. Daarmee bent u automatisch ingeschreven voor de bijbehorende tweede dag.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers