18 PE-punten
€ 1295
VRC Kantoor
14 juni
Plekken beschikbaar: 12
Nu inschrijven

Algemene informatie

Dit is een tweedaagse workshop met een tussenliggende periode van 3 weken.

Stap in de beleef- en behoeftewereld van mensen en leer verbindend met ze te communiceren! Met de workshop Effectieve Communicatie voor een Efficiënte Samenwerkcultuur zult u snel resultaat merken: soepel samenwerken met diverse collega’s, makkelijk klanten helpen en een vlotter verloop van andere (zakelijke) communicatie. Het uitgangspunt van de twee workshopdagen is het brengen van een positieve verandering in hoe u een gesprekspartner ziet. Als u dat doorhebt dan is er ook ruimte voor andere inzichten en creatieve manieren om een gezamenlijk doel te bereiken. Een e-learning module is inbegrepen.

Voor wie?

De workshop Effectieve Communicatie voor een Efficiënte Samenwerkcultuur is voor de (finance) professional die door zelfinzicht en kennis niet alleen een sterkere gesprekspartner wil zijn, maar ook weerstand ombuigt in kansen en ruis verheldert in verbinding door effectieve communicatie. Deze workshop is populair binnen organisaties en teams die een nauwere samenwerkcultuur nastreven en het werkplezier en de commitment willen verhogen. De leergang is passend bij elke branche, medewerker en leidinggevende.

Via de VRC is het ook mogelijk deze training incompany te verzorgen. Voor meer informatie bel het VRC-bureau op 020 2401100 of email vrc@vrc.nl.

Resultaat

Verbindend Communiceren (VC-model) doe je met de 4 stappen van het VC-model: waarnemen, gevoel, behoefte en verzoeken doen. In de workshop gaan we in op Verbindend Uiten (hoe zeg ik iets?) en Verbindend Luisteren (hoe luister ik?) We vertalen oordelen naar behoeften en geven inzicht hoe u empathisch kunt luisteren. U krijgt handvatten zodat u:
– Bewust bent van de effecten van uw eigen communicatie: Waarom reageer ik in een situatie eigenlijk altijd hetzelfde terwijl ik ook wel inzie dat ik er niet verder mee kom?;
– Conflicten makkelijker bespreekbaar maakt: Wat heb ik zelf nodig om iets op een andere manier te zien en te reageren?;
– Weerstand weet om te buigen naar samenwerking: Wat een arrogante manager of zou hij eigenlijk aangeven dat hij respect van me wil?;
– Anders leert luisteren zodat lastige gesprekken soepeler verlopen: Hoe kom ik écht in contact met mijn gesprekspartner zodat ik hoor wat hij/zij nodig heeft?

Programma

Dit is een tweedaagse workshop met een tussenliggende periode van 3 weken:
1. Vooraf: e-learning module
2. Dag 1 (fysiek): Verbindend Uiten.
3. Tussen de workshopdagen: e-learning module
4. Dag 2 (fysiek): Verbindend Luisteren.

Leervorm: VRC Workshop
Tijd: 09:00 – 16:30
PE-punten: 18
Ledenprijs: € 1095,-
Niet-ledenprijs: € 1295,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit is een tweedaagse workshop. Beide dagen vinden plaats op het VRC- kantoor in Amsterdam.
Dag 1: 14-06-2023 van 09:00 tot 16:30
Dag 2: 05-07-2023 van 09:00 tot 16:30

Dag 1: 19-09-2023 van 09:00 tot 16:30
Dag 2: 09-10-2023 van 09:00 tot 16:30

U schrijft zich hieronder in voor de eerste dag van de workshop. Daarmee bent u automatisch ingeschreven voor de bijbehorende tweede dag.

Cursusagenda

Footer achtergrond

VRC CONVERSATIONS

Ga met experts drs. Rob Kalma RC,
MSc Jocelyn Bolluijt RC, Arnold Mars,
Judith van Helvert, Joost Gietelink en
Stefan Tax in gesprek over de nieuwste
ontwikkelingen binnen familiebedrijven
tijdens VRC Conversations ‘Familiebedrijven’.