8 PE-punten
€ 995
Breukelen
6 november
Plekken beschikbaar: 16
Nu inschrijven

Algemene informatie

Management control wordt vaak gebruikt als indicator in een organisatie. Key Performance Indicators zijn opgesteld om het bestuur op de hoogte te stellen van de actuele staat en vooruitgang van de organisatie. Veelal onderbelicht, maar tevens zo belangrijk doel van management control is mensen motiveren en in een strategisch goede richting bewegen. Tijdens de cursus De Psychologie van Management Control staan de volgende vragen centraal:

 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen in onze organisatie top presteren en dat dit niet ten koste gaat van hun tevredenheid en welzijn?
 • Welke psychologische theorieën en modellen kunnen ons hierbij helpen en wat betekent dit voor de controller?
 • Hoe kunt u mensen motiveren om autonoom te beslissen wat goed is voor de organisatie?
 • En welke KPIs helpen mensen nu echt in hun werk?

Tijdens deze cursus worden zowel theorieën en concepten als praktische ervaringen uitgewisseld. Daarbij wordt gebruikgemaakt van cases over kennistoepassing in het (internationale) werkveld.

Deze cursus is relevant voor iedereen die zich wil verdiepen in het psychologische aspect van management control. De cursus biedt inzichten die u direct kunt toepassen in uw organisatie om collega’s te motiveren tot goede werkprestaties en tegelijkertijd hun tevredenheid en welzijn te waarborgen. Daarnaast is deze cursus relevant voor werknemers met verantwoordelijkheid op management level binnen de organisatie. U verdiept zich in management control en leert hoe u de management control in uw organisatie verandert en rekening houdt met de psychologische aspecten.

Expert

Prof. dr. Werner Bruggeman is emeritus hoogleraar Management Accounting & Control bij de Universiteit Gent en Vlerick Business School Gent een ervaren expert op het gebied van kosten- en prestatiemetingssystemen. Hij begeleidt wereldwijd bedrijven in strategieontwikkeling, met name gericht op de Strategy Focused Organization, en in de optimalisatie van hun Management Control Systemen. Als specialist in de integratie tussen strategie, organisatie en management control is hij een bekwaam spreker op internationale seminars. Werner Bruggeman richt zich niet allen op de praktijk maar heeft ook talrijke publicaties op het gebied van Management Accounting en Performance managmeent. Zijn specialiteiten omvatten de Balanced Scorecard en Time-Driven Activity-Based Costing, wat zijn toewijding aan het verbeteren van bedrijfsprestaties onderstreept.

Resultaat

Deze cursus brengt u nieuwe kennis en inzicht over management control, visievorming voor de eigen praktijk en instrumenten voor toepassing van de vervaardigde kennis. De volgende onderwerpen zullen behandeld worden:

 • Zelfdeterminatie versus de Principaal-agenttheorie
 • Autonome versus gecontroleerde motivatie
 • Manieren om als controller managers aan te zetten tot het leveren van top bedrijfsprestaties, zonder druk van bovenuit
 • Het creëren van een high-performance organisatie met minimaal risico op burn-outs
 • Werken in zelfsturende teams, continu verbeteren
 • De rol van co-creatieve strategieprocessen
 • Ontwikkeling en inschakeling van Performance Measurement Systems
 • Ontwikkeling van een strategie gerichte organisatie, een organisatie waar het gedrag van alle managers afgestemd is op de ondernemingsstrategie
 • Van een controlerend naar een autonoom motiverend Management Control Systeem

Programma

Level: VRC Advanced
Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 17:00
PE-punten: 8
Ledenprijs: € 795,-
Niet-ledenprijs: € 995,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers