8 PE-punten
€ 945
VRC Kantoor
25 oktober
Plekken beschikbaar: 15
Nu inschrijven

Algemene informatie

Bedrijven, die data-driven werken, hebben vaak een voorsprong op hun concurrenten. Data-driven werken houdt in dat u grote hoeveelheid bedrijfsdata efficiënt gaat inzetten om direct sturing aan (business) processen te geven. In eerste instantie gebruikt u hiervoor BI dashboards. Maar het probleem van het implementeren van data-driven werken is dat het niet alleen gaat over data; het implementatie proces beïnvloedt de gehele (sociale) structuur van het bedrijf. Om succes te hebben moet u eerst een strategie opzetten.

In deze cursus staan directie en business units als belangrijkste stakeholders centraal. Hun constante behoefte aan nieuwe, up-to-date inzichten is vaak de belangrijkste drijfveer om data-driven te gaan werken. Commitment van de stakeholders, in eerste instantie over dashboards, is de sleutel om het data-driven implementatie proces gaande te houden. Binnen dat proces komen traditionele bedrijfsprocessen verder onder druk te staan. Als gevolg daarvan worden de projecten steeds meer in een agile vorm gegoten, waardoor data bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Uiteindelijk is deze verandering de belangrijkste troef om het gewenste commitment in stand te houden.

Verschillende manieren waarin data worden gevormd en hoe deze binnen bedrijven traditioneel worden opgeslagen worden in deze cursus behandeld. Hoe ontsluit u data en welke moderne en betere, opslagmethode zijn er beschikbaar? Hoe zet u die data bronnen, vanuit het perspectief van de business, strategisch in? Ook focust u op efficiëntie verhogende technieken, die uiteindelijke de basis zijn van de business veranderingen. Onderwerpen als het kweken van vertrouwen bij ICT afdelingen, BDCC (Business Data Competence Center) opzetten, (data) gouvernance en security roles komen aan de orde. Zo analyseert u bedrijfsstructuren en ontdekt u mogelijke bottle-necks binnen het bedrijf.

De cursus Data-Driven Strategisch Succes focust op de strategische implementatie van data-driven werken binnen uw bedrijf. Voor dit proces zijn er redelijk gelijkwaardige gereedschappen beschikbaar op de markt. Tijdens deze cursus worden BI gereedschappen van het Power Platform van Microsoft gebruikt. Indien u andere BI tools gebruikt, zoals bijvoorbeeld QlikView / Sense of Tableau, dan is deze cursus ook voor u geschikt.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod in deze cursus:

 • Implementatieproces van data-driven werken en de invloed op de bedrijfsstructuur
 • Stakeholder management en commitment voor het succes van het implementatieproces
 • Verschuiving naar agile projectmanagement voor optimalisatie van data-driven processen
 • Modernisering en strategisch gebruik van databronnen
 • Strategisch gebruik van efficiëntie verhogende technieken voor bedrijfsdoelen
 • Analyse van bedrijfsstructuren en identificatie van mogelijke bottlenecks
 • Gebruik van BI-gereedschappen van het Power Platform voor strategische implementatie

Expert

Henk Vlootman is een senior Power Platform, Power BI & Excel business consultant, spreker, schrijver en trainer. Sinds 2013 ontvangt Henk Vlootman jaarlijks de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in de categorie Data Platform (waaronder Power Platform en Power BI vallen). Met deze prijs wordt zijn expertise en leiderschap door Microsoft erkent. Vanaf 1992 was hij werkzaam als Excel trainer en consultant; sinds 2015 richt hij zich exclusief op het Power Platform, waaronder Power BI valt. Hij verdiept zich niet alleen in de technische ondersteuning, maar heeft ook projectkennis om grote Power BI implementaties met succes te af te ronden. De ideeën van Henk Vlootman over het verbeteren van het gebruik van data door geavanceerde technologieën zijn gebaseerd op praktijk cases in zakelijke omgevingen. Als adviseur, mentor en trainer heeft Henk Vlootman ruim ervaring in het bouwen van bruggen naar moderne data-gedreven bedrijfsstructuren.

Resultaat

Na deelname aan deze cursus bent u in staat om:

 1. Het belang van data-driven werken voor bedrijven te begrijpen en te erkennen hoe het een concurrentievoordeel kan bieden.
 2. Een strategische aanpak ontwikkelen voor het implementeren van data-driven werken, inclusief het begrijpen van de invloed ervan op de sociale structuur van het bedrijf.
 3. Effectief stakeholder management uitvoeren, met een focus op de directie en de business units, om commitment te verkrijgen voor het data-driven implementatieproces.
 4. Traditionele bedrijfsprocessen onder de loep nemen en transformeren naar meer agile projecten om data-driven processen te optimaliseren.
 5. Data bronnen strategisch inzetten vanuit een business perspectief en efficiëntie verhogende technieken toepassen om bedrijfsveranderingen te faciliteren.

Programma

Level: VRC Fundamental
Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 17:00
PE-punten: 8
Ledenprijs: € 745,-
Niet-ledenprijs: € 945,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers