16 PE-punten
€ 1645
Nu inschrijven

Algemene informatie

Binnen de dynamische wereld van Business Intelligence verkent u in de cursus Data-analyse met Power BI van Henk Vlootman het vijflagenmodel van Business Intelligence, een strategisch kompas voor het verwezenlijken van uitzonderlijke Power BI-modellen. De cursus belicht een methodische benadering voor het bouwen van een hoogwaardig Power BI-model, geleid door een expert op het gebied van gegevensanalyse en rapportage. Elke cruciale fase van het proces wordt belicht, van het verfijnen van dataconnectiviteit tot het creëren van geavanceerde cloud-rapportages, en onthult daarmee de geheimen van efficiënte datatransformatie.

Onderwerpen

  • Strategisch databronnen koppelen: Verdiep u in geavanceerde technieken voor het koppelen aan diverse databronnen om een solide basis te leggen voor uw Power BI-model.
  • Diepgaand vijflagenmodel voor Business Intelligence: Ontwikkel een diepgaand begrip van het vijflagenmodel en hoe elke laag een cruciale rol speelt in het succesvol opbouwen van een geavanceerd Power BI-project.
  • Geavanceerde best practices per laag: Verken verfijnde best practices op maat gemaakt voor elke laag, waardoor u in staat bent om niet alleen gestructureerde maar ook uiterst effectieve Power BI-modellen te creëren.
  • Automatische gegevensverversing: Begrijp de kracht van automatische gegevensverversing in Power BI en ontdek hoe dit resulteert in moeiteloze updates van uw modellen, zelfs meerdere keren per dag.
  • Mentaliteitsverandering: Onderzoek de essentie van een fundamentele verandering in mentaliteit bij het werken met Power BI. Ontdek hoe de verschuiving van handmatige aanpassingen in Excel naar geautomatiseerde structuren in Power BI een paradigmaverschuiving in uw aanpak teweegbrengt.

Voorbereiding

Voor deze cursus is geen voorbereiding noodzakelijk. U gaat hands-on werken met Power BI, dus daarvoor heeft u een laptop nodig met Power BI Desktop daarop geïnstalleerd. Power BI Desktop is gratis. U vindt dit programma in de Microsoft shop of op de Power BI site van Microsoft.

Over de docent/spreker

Henk Vlootman is een senior Power Platform, Power BI & Excel business consultant, spreker, schrijver en trainer. Sinds 2013 ontvangt Henk Vlootman jaarlijks de Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in de categorie Data Platform (waaronder Power Platform en Power BI vallen). Met deze prijs wordt zijn expertise en leiderschap door Microsoft erkent. Vanaf 1992 was Henk Vlootman werkzaam als Excel trainer en consultant; sinds 2015 richt hij zich exclusief op het Power Platform, waaronder Power BI valt. De ideeën van Henk Vlootman over het verbeteren van het gebruik van data door geavanceerde technologieën zijn gebaseerd op praktijk cases in zakelijke omgevingen. Als adviseur, mentor en trainer heeft Henk Vlootman ruim ervaring in het bouwen van bruggen naar moderne data-gedreven bedrijfsstructuren. Daarnaast is Henk Vlootman (mede) auteur van zes boeken. Het nieuwste boek is genaamd Extreme DAX (Pack publishing, 2022).

Resultaat

  • Hands-on ervaring: Deze cursus biedt een interactieve leeromgeving waar deelnemers zelf actief aan de slag gaan met Power BI. Elke laag wordt toegelicht met deskundige begeleiding, waardoor de geleerde concepten direct toepasbaar zijn.
  • Geautomatiseerde modelverfrissing: Profiteer van de voordelen van geautomatiseerde modelvernieuwing, waardoor uw Power BI-modellen altijd up-to-date zijn zonder handmatige interventie.
  • Best practices kennis: Verwerf diepgaande kennis van best practices op elke laag, waardoor u in staat bent om gestructureerde en uiterst efficiënte Power BI-modellen te ontwikkelen.

In deze cursus worden niet alleen de technische aspecten van Power BI benaderd, maar u ontwikkelt ook een denkwijze die essentieel is in een tijdperk van geautomatiseerde Business Intelligence.

Programma

Level: VRC Fundamental
Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 17:00
PE-punten: 16
Ledenprijs: € 1445,-
Niet-ledenprijs: € 1645,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit is een tweedaagse cursus. Beide dagen vinden plaats op het VRC-kantoor in Amsterdam.

Dag 1: 05-06-2024 van 09:00 tot 17:00
Dag 2: 12-06-2024 van 09:00 tot 17:00

Dag 1: 10-10-2024 van 09:00 tot 17:00
Dag 2: 17-10-2024 van 09:00 tot 17:00

U schrijft zich hieronder in voor de eerste dag van de cursus. Daarmee bent u automatisch ingeschreven voor de bijbehorende tweede cursusdag.

Cursusagenda

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers