3 PE-punten
€ 595
Arnhem
8 mei
Plekken beschikbaar: 34
Nu inschrijven

Algemene informatie

Netwerken en kennisuitwisseling over de toepassing van de CSRD is essentieel voor de registercontroller. Daarom organiseert de VRC een reeks CSRD workshops op verschillende locaties in Nederland: Arnhem, Breukelen, Maastricht en Zwolle. In deze interactieve workshop analyseert u actuele vraagstukken over CSRD uit de praktijk van de registercontroller en deelt de expert praktische inzichten en ervaringen om deze uitdagingen aan te pakken.

De rol van een registercontroller wordt steeds complexer en uitdagender in de context van de toenemende focus op Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Registercontrollers worden geconfronteerd met diverse uitdagingen bij het effectief toepassen van CSRD binnen organisaties: het vinden van een balans tussen financiële prestaties en niet-financiële duurzaamheidsaspecten; uitdagingen met betrekking tot het verzamelen en analyseren van relevante gegevens met betrekking tot CSRD; of het communiceren van CSRD-informatie op een duidelijke en transparante manier naar belanghebbenden.

In deze workshop komen verschillende uitdagingen in de toepassing van CSRD aan bod. Na een verkenning van de verschillende aspecten van CSRD worden vraagstukken uit de praktijk van de registercontroller besproken. Motivaties en consequenties van verschillende benaderingen van de CSRD vraagstukken worden geanalyseerd. Vervolgens laat de expert u verschillende strategieën zien om deze uitdagingen aan te gaan. Na deelname aan deze workshop bent u vertrouwd met praktische vaardigheden en strategieën om effectief om te gaan met CSRD implementatie binnen uw organisatie.

Voorbereiding
Ter voorbereiding wordt u gevraagd om een vraagstuk uit uw eigen werkomgeving voor te bereiden om tijdens de sessie te bespreken. Deze cases bieden een waardevolle gelegenheid om persoonlijke uitdagingen te delen en inzichten van collega registercontrollers te ontvangen.

Over de docent/spreker

Fred Conijn RA is dé expert in Nederland op het gebied van het toepassen van dynamische sturing. Zijn praktijkervaringen en onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in meer dan honderd artikelen en zeven boeken. Zijn laatste boek Dynamische sturing in turbulente tijden is in mei 2021 verschenen. Fred Conijn behandelt de stof uit het boek en begeleidt de deelnemers bij het toepassen en bedrijfsspecifiek maken van dynamische sturing voor hun eigen organisatie.

Resultaat

Specifiek ontworpen voor registercontrollers en financiële professionals biedt deze workshop een praktische benadering met als resultaat:

  • Verbeterd begrip van de complexiteit, vereisten en implicaties van de CSRD.
  • Verwerving van praktische vaardigheden en strategieën die direct toepasbaar zijn op CSRD-implementatie binnen de eigen organisatie.
  • Gelegenheid om te netwerken met andere registercontrollers en professionals, voor waardevolle kennisuitwisseling over duurzaamheidsverslaggeving.
  • Identificatie en begrip van specifieke uitdagingen die registercontrollers tegenkomen bij de toepassing van CSRD
  • Analyse van diverse strategieën om deze uitdagingen effectief aan te pakken.

Programma

Level: VRC Fundamental
Leervorm: VRC Workshop
Locatie: Van der Valk Hotel Arnhem – Amsterdamseweg 505/ 6816 VK Arnhem
Tijd: 18:00 – 21:00
PE-punten: 3
Ledenprijs: € 395,-
Niet-ledenprijs: € 595,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

VRC Algemene Ledenvergadering

Stem mee!
Gratis activiteiten
5 PE-punten
Inspirerende sprekers
Indoor cinema
Finance Academy giveaway
VRC item goodiebag

Save the date: 29 mei 2024