15 PE-punten
€ 1195
Nu inschrijven

Algemene informatie

Creativiteit vergt oefening. Past u dat toe in een zakelijke omgeving, dan helpt dit in het vinden van innovatieve oplossingen voor de meest complexe uitdagingen. Innovatie is een kritische voorwaarde voor zakelijk succes. En wat is de sleutel tot innovatie? Creativiteit. Daarom wordt creatief denken steevast als belangrijke vaardigheid genoemd. Bovendien is creativiteit een belangrijke menselijke eigenschap die geen enkel algoritme kan overnemen.

De cursus geeft controllers inzicht in hun eigen creatieve denkvermogen en daarmee hun creatieve invloed bij innovatie in organisaties. U volgt de cursus Creatief denken voor Controllers als u wilt leren over hoe u uw eigen creativiteit ontwikkelt. In de kern is creatief denken het putten van nieuwe inzichten en ideeën uit bestaande informatie. De voorziening van deze informatie binnen de organisatie, daar speelt de controller al een essentiële rol in. In de cursus van Sanne Lichtendahl ontwikkelt u een eigen creatief concept, zodat u met informatie én creativiteit een waardevolle bijdrage levert aan innovatie.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de cursus vult u een intakeformulier in. Daarin formuleert u een probleem of casus uit eigen praktijk waar u tijdens de cursus een creatieve oplossing zult bedenken en uitwerken.

Over de docent/spreker

Sanne Lichtendahl is partner bij innovatiebureau Friday out of the Box. Als innovatieconsultant ontwerpt en faciliteert zij data gedreven innovatieprogrammas bij bedrijven, overheden en stichtingen. Ook geeft zij trainingen aan innovatieteams in creatief denken, de innovatiemethode design thinking en het faciliteren van innovatie. Sanne Lichtendahl heeft een passie voor educatie en werkte eerder voor verschillende hogescholen en universiteiten, waaronder Nyenrode Business Universiteit. Ze publiceerde met Joey Gonesh in 2021 het boek Innovatie de Baas, vehoog je creatief zelfvertrouwen en boost je innovatiekracht.

Voor wie?

Wilt u als financial creatiever leren denken en ook op een creatieve manier een bijdrage leveren aan innovatie binnen uw organisatie? Dan is de cursus Creatief denken voor Controllers zeer geschikt.

Resultaat

  • U begrijpt wat creativiteit en creatief zelfvertrouwen is.
  • U ervaart de waarde van creativiteit voor het ontwikkelen van innovatie.
  • U (her)kent de verschillende fasen van het creatieve proces.
  • U heeft uw eigen creatief zelfvertrouwen een boost gegeven.
  • U heeft één creatief concept bedacht, uitgewerkt en gepresenteerd.
  • U kunt uw creativiteit inzetten als innovatiekracht voor jouw organisatie.

Programma

Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:30 – 16:30
PE-punten: 15
Ledenprijs: € 1095,-
Niet-ledenprijs: € 1195,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Dit is een tweedaagse cursus. Beide dagen vinden plaats op het VRC- kantoor in Amsterdam.
Dag 1: 07-11-2023 van 09:30 tot 16:30
Dag 2: 14-11-2023 van 09:30 tot 16:30

U schrijft zich hieronder in voor de eerste dag van de cursus. Daarmee bent u automatisch ingeschreven voor de bijbehorende tweede cursusdag.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers