7 PE-punten
€ 495
VRC Kantoor
11 oktober
Plekken beschikbaar: 7

Algemene informatie

Tijdens deze eendaagse cursus brengen we in kaart wat de de waarde is van Agile voor Control en de waarde van Control voor Agile. We behandelen vanuit de invalshoek van de controller in vogelvlucht Agile onderwerpen zoals het agile manifesto, agile planning, obeya, OKRs, cost of delay en agile budgettering. De training is interactief van opzet waarbij we vertrekken vanuit de dilemmas van de controller. We toetsen samen welke controle mechanismes we kunnen toepassen in een agile domein en vice versa.

Over de docent/spreker

Bas van Liere is een Agile coach gespecialiseerd in de tactische en operationele implementatie van meer wendbare organisaties. Na 2 decennia in software ontwikkeling en e-commerce vanaf het eerste uur, heeft hij zich de laatste jaren gespecialiseerd in de agile transitie binnen organisaties en bedrijfsonderdelen die juist buiten het software development domein opereren. Bas is mede-eigenaar van Management 3.0, partner Unfix.com en medeoprichter van GRCinAgile.

Anko Tijman (1973) is een ervaren Agile coach en trainer met een passie voor Compliance. Het snijvlak tussen de autonomie van Agile teams en het top-down karakter van Governance, Risk, Compliance en Control is iets wat hem uitermate boeit. Want in de moderne VUCA wereld waarin technologisering de norm is, kan het een niet zonder het ander. De oplossing ligt in het vinden van heldere, betekenisvolle doelen.

Jan de Vries is senior trainer, business IT-consultant, coach, onderzoeker en spreker op het gebied van agile, DevOps, Business Information Management, antifragiliteit en strategieontwikkeling. Hij is (mede-)oprichter van:
– BlueOceanRecon.com: om de ontwikkeling van Blue Oceans en Lean Startups te faciliteren
– Antifragility.works: voor onderzoek naar de praktische toepassing van antifragiliteit in organisaties
– GRCinAgile: om raakvlakken tussen Agile/DevOps teams en Governance, Risk & Compliance te verkennen

Voor wie?

Deze cursus is voor business controllers en financial controllers die beter willen inspelen op agile transformaties en controle willen behouden in agile organisaties.

Resultaat

  • Inzicht in welke context agile helpend is om in control te komen
  • Vaststellen waar de wereld van agile en control bij elkaar komen
  • Kennis nemen van control mechanismes die onderdeel zijn van het agile domein
  • Zelf ervaren hoe control in het eigen agile domein werkt

Programma

Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 10:00 – 18:00
PE-punten: 7
Ledenprijs: € 395,-
Niet-ledenprijs: € 495,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Cursusagenda

Footer achtergrond

VRC WEBINAR

De VRC organiseert op 27 september
de inspirerende Finance Academy Webinar
over Duurzaam Ondernemen.

09.30 – 11.30 uur
2 PE-punten
€50 ledenprijs
€95 niet-ledenprijs