8 PE-punten
€ 995
Nu inschrijven

Algemene informatie

De moeilijkste taak voor managers is het succesvol doorvoeren van verandering. Strategie implementatie, digitale transformatie, organisatieherstructurering, de integratie van acquisities, procesoptimalisatie…het is allemaal sneller bedacht dan gerealiseerd. Het verandervermogen van organisaties is vaak beperkt, de complexiteit onverwacht hoog, veel stakeholders gaan in de weerstand en de aandacht wordt afgeleid door allerlei andere prioriteiten. Hoe kan u in dergelijke situaties de veranderingen aanjagen en in goede banen leiden?
In deze cursus leert u als reisleider oog te hebben voor de reis (de verandering) en de reizigers (de stakeholders). Er moet in de reis vooruitgang worden geboekt, maar de reizigers moeten niet van boord springen. Daarom staat de mantra centraal: Don’t do it to hem, do it with them. U leert over de vijf fases van een veranderproces en de valkuilen waar u in iedere fase omheen moet sturen.

Iedere deelnemer zal tijdens de dag aan zijn eigen casus werken en deze inbrengen in de oefeningen en discussies. Hierdoor zal de theorie praktisch worden gemaakt, maar leren de deelnemers ook van elkaar. De cursus Leadership Agility (Wendbaar leiderschap) sluit naadloos aan bij deze dag.

Over de docent/spreker

Prof. dr. Ron Meyer is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan TIAS School for Business and Society van Tilburg University en aan Antwerp Management School van de Universiteit Antwerpen. Ook is hij directeur van het Center for Strategy & Leadership, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelingen van leiderschap van managementteamleden. Hij heeft diverse artikelen en boeken op zijn naam staan, waaronder het boek ‘Leadership Agility’, wat de basis vormt voor deze training.

Voor wie?

Voor leidinggevenden op alle niveaus.

Resultaat

Na afloop van de dag heeft u
– Overzicht over de vijf fases van ieder veranderingsproces;
– Inzicht in de uitdagingen en valkuilen van iedere fase;
– Begrip van de mogelijke leiderschapsinventies die je kan plegen;
– Een plan hoe u uw verander casus tot een goed einde kan brengen.

Programma

Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:00 – 17:00
PE-punten: 8
Ledenprijs: € 795,-
Niet-ledenprijs: € 995,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers