7 PE-punten
€ 795
Nu inschrijven

Algemene informatie

Bij veel organisaties is risicomanagement onderdeel van de portefeuille van de CFO of Finance Director. Tijdens deze cursus leert u belangrijke concepten uit de COSO Enterprise Risk Management standaard (2017) en de ISO 31000 Risk Management Guidelines (2018). Deze conventionele risicomanagement benaderingen floreren in een compliance-gedreven context. Toezichthouders zijn vooral geïnteresseerd in het mitigeren van ongewenste gebeurtenissen (de bad risks). Doordat risicomanagement instrumenteel en negatief wordt ingestoken, ervaren collegas het al snel als corvee.

Als organisatieleiding wordt u niet succesvol door narigheden te bestrijden. Om ervoor te zorgen dat u producten en diensten voldoen aan de geldende vereisten en verwachtingen, moet u kansen benutten én bedreigingen beperken. Recente inzichten om effectief om te gaan met de onzekere toekomst komen aan de orde tijdens de middagsessie. De belangrijkste trend is de verschuiving van risicomanagement als verantwoordingsinstrument naar consequentiebewust botsende belangen afwegen.

Voor deze cursus is geen voorkennis of voorbereiding vereist.

Voor wie?

CFOs, finance directors, controllers en finance managers.

Resultaat

Na afloop bent u bekend met belangrijke risicomanagement concepten en termen. U kent de wezenlijke beperkingen van separaat georganiseerd risicomanagement. Verder bent u op de hoogte van de nieuwere inzichten waarbij de dilemma’s van beslissers centraal staan.

Programma

Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:30 – 16:30
PE-punten: 7
Ledenprijs: € 695,-
Niet-ledenprijs: € 795,-

VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Footer achtergrond

VRC Algemene Ledenvergadering

Stem mee!
Gratis activiteiten, 5 PE-punten
Inspirerende sprekers
Finance Academy loterij
VRC item goodiebag

Bevestig uw deelname via de officiële uitnodiging.
(verstuurd op 2 mei 2024)