8 PE-punten
€ 1145
Nu inschrijven

Algemene informatie

De potentiële waarde van Artificial Intelligence (AI) voor Finance & Control en bedrijven is enorm. Er bestaat nog veel onbenut potentieel binnen Finance & Control afdelingen, waar AI een aanzienlijke bijdrage kan leveren. Hoe realiseert u die waarde voor uw afdeling en voor uw organisatie?

Het benutten van deze waarde vereist echter een doordachte aanpak. In deze cursus leert u de essentiële AI theorieën en toepassingen en analyseert u praktijkvoorbeelden van zowel succesvolle als onsuccesvolle implementaties van AI. Krijg meer inzicht in de impact van AI voor uw organisatie en realiseer concrete business cases met AI binnen uw afdeling en organisatie aan de hand van een actiegericht implementatiemodel. Of u nu de potentie van AI binnen uw organisatie wilt ontgrendelen of uw begrip van AI wilt verdiepen, deze cursus biedt kennis en ervaring die uw rol als financial zal transformeren.

Onderwerpen

Van fundamentele theorie tot concrete implementatie, deze onderwerpen bieden een gestructureerd programma naar het begrijpen en effectief inzetten van AI binnen uw organisatie:

 1. Theorie en toepassing: begrijp de fundamenten van AI

Aan het begin van de cursus verdiept u zich in de theorie van Artificial Intelligence. Wat is het en wat is het niet en wat zijn de verschillen met bijvoorbeeld machine learning? U leert hoe verschillende toepassingen van AI werken en wanneer deze toepassingen waardevol zijn voor uw organisatie.

 1. Praktijk voorbeelden van succes en falen

U doorloopt praktijkvoorbeelden van AI toepassingen en implementaties. Hier duikt u dieper in op welke aspecten van AI waardevol zijn en wat u juist moet vermijden.

 1. Actiegericht model: businesscase realiseren

U identificeert waardevolle toepassingen van AI voor uw organisatie. U kijkt hierbij zowel naar de financiële business case als naar de technische mogelijkheden en noodzakelijkheden. Vanuit hier komt een plan om waarde te realiseren: de businesscase.

 1. Take-aways

Aan het einde van de cursus heeft u een overzicht van noodzakelijke inzichten en modellen zodat u kunt beginnen met het realiseren van uw eerste AI businesscase binnen uw organisatie.

Expert

Sam Balkenende is data en AI adviseur en ondernemen. Als partner bij Den of Data heeft hij de afgelopen zes jaar succesvolle implementaties begeleid van data en AI oplossingen in mid-market bedrijven. Hij realiseert waardevolle businesscases die schaalbaar, robuust en overdraagbaar zijn. Hij deelt zijn technische kennis met praktische inzichten, een holistische benadering en beidt u een unieke kans om AI te doorgronden, zelf toe te passen en waarde te realiseren.

Resultaat

Na deze intensieve cursus zult u een gedegen inzicht hebben in de theoretische basis van AI en de relevante AI kansen voor uw afdeling of organisatie. U zult in staat zijn om concrete AI-businesscases te waarderen en u kunt de eerste businesscase zelfstandig opstellen voor toepassing binnen uw organisatie. Na deze cursus zult u:

 • Een diepgaand inzicht hebben in de theoretische basis van AI en de relevante kansen voor hun organisatie.
 • In staat zijn om concrete en strategisch doordachte AI-businesscases te ontwikkelen die waarde toevoegen aan hun organisatie.
 • Expertise bezitten in de praktische toepassingen van AI-modellen en trends voor de toekomst.
 • Geïnspireerd zijn door echte praktijkervaringen en klaar zijn om de volgende stappen te zetten in het vormgeven van een AI-gedreven toekomst.

Programma

Level: VRC Advanced
Leervorm: VRC Cursus
Tijd: 09:30 – 17:00
PE-punten: 8
Ledenprijs: € 945,-
Niet-ledenprijs: € 1145,-
VRC activiteiten zijn vrijgesteld van BTW. Op VRC activiteiten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

2-daagse online cursus AI Business Case voor Financials en Controllers
De sessies op 6 & 7 augustus of 11 & 12 december zijn onderdeel van een tweedaagse online cursus.

Dag 1: 06-08-2024 van 09:00 tot 12:30 – online
Dag 2: 07-08-2024 van 09:00 tot 12:30 – online

Dag 1: 11-12-2024 van 09:00 tot 12:30 – online
Dag 2: 12-12-2024 van 09:00 tot 12:30 – online

U schrijft zich hieronder in voor de eerste dag van de cursus. Daarmee bent u automatisch ingeschreven voor de bijbehorende tweede cursusdag.

Dag 1

 • Kick-off
 • AI-ontwikkelingen
 • Werking van AI
 • Kansen en risico’s AI
 • In de praktijk: AI-successen en voorkomen van falen
 • Use case model: identificeren en uitwerken van een eigen use case

Dag 2

 • Kick-off
 • Bespreken eerste ideeën use cases
 • Zelf AI-usecases uitwerken
 • Tips and tricks voor geïdentificeerde use cases
 • Op naar een systeem, niet naar 1 succes

 

Wilt u deze cursus in één dag volgen, neem dan deel op 6 november.

Cursusagenda

Footer achtergrond

The VRC fast-track to CIMA & CGMA

Programma hoogtepunten:
CIMA- en CGMA-kwalificatie
Verdien 150 PE-punten, voltooi bijna 4 jaar PE-verplichting
Fast-track van 3 maanden
Korte avond- en weekendsessies
Exclusief voor registercontrollers